Klimarealisme i medierne, Tørke og Skovbrande

Canadiske skovbrande

Diskussionen har bølget omkring de voldsomme naturbrande i Californien og langs USA’s vestkyst. Skyldes de klimaforandringer og global opvarmning, eller er det resultatet af dårlig administration af naturen? Tilhængerne af sidstnævnte forklaring holder på, at misforståede miljøhensyn har ført til en voldsom ophobning af brændbart materiale i naturen, og samtidigt har man forsømt at opretholde brandbælter og rydde områderne under højspændings-transmissionsledningerne.

En nærliggende måde at undersøge sagen på er at foretage en sammenligning med Canadas vestkyst. Hvis Canada også har haft voldsomme skovbrande i de seneste år, kunne det være et godt argument for, at de er forårsaget af globale klimaforandringer.

Vedlagte artikel dokumenterer udviklingen i Canada og påviser, at der snarere er tale om en betydelig nedgang i både antallet af brande og det ramte areal. Brandene i 2020 ligger således meget lavere end gennemsnittet for de seneste 10 år. Det brændte areal er faktisk under 10 % af gennemsnittet 2010-2020. Så mon ikke canadiernes mere fornuftige skovbrug spiller en væsentlig rolle?

https://www.thegwpf.com/reality-check-canada-wildfires-at-lowest-level-for-decades/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*