Anden Energiteknologi, Klimarealisme i medierne

Vanskelighederne med brint

Der tales meget om ”brintsamfundet” eller ”brintøkonomien”, som et vigtigt led i overgangen til den CO2-frie energiforsyning. Brint kan erstatte naturgas, den kan bruges til fremstilling af såkaldt elektrobrændsel, Power to X, og den kan fungere som energilager for vindmøllestrøm.

Men i praksis er brint meget svær og dyr at håndtere. Den er meget lettere end naturgas, og én kubikmeter brint rummer således kun 1/3 af energien i en m3 naturgas. Lagring af brint er uhyre kompliceret. Der er to muligheder. Den ene er at lagre brinten ved højt tryk, men man skal op på 700-800 bar for at få en rimelig mængde pr. m3. Et kg brint fylder stadigvæk 25 l ved 700 bar. Den anden mulighed er at køle brinten ned til den bliver flydende, men det sker først ved minus 253 grader celsius, og er en meget dyr proces.

Selv på flydende form fylder brint meget mere end komprimeret naturgas for slet ikke at tale om de gængse brændstoffer som f.eks. benzin.

Energitabene ved fremstilling og lagring af brint, især på flydende form, udgør en stor del af den energi, som brinten rummer, så der er ikke meget tilbage til en praktisk udnyttelse.

https://wattsupwiththat.com/2020/09/24/the-pure-evil-of-hydrogen-hyping/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*