Klima i Medier, Klimarealisme i medierne

Klimapanik er det værste

Dr. Jochen Marotzke er direktør for et tysk meteorologisk institut, og har i et nyligt interview udtalt sig om tidens hang til klimapanik.

Nye franske klimamodeller viser, at en fordobling af CO2-indholdet kan medføre en temperaturstigning på op til 5 grader. Det afviser Marotzke som fuldstændigt urealistisk. Så følsomt er jordens klima ikke.

Klimaforskerne taler på nuværende tidspunkt meget om ”tipping points”, hvor man pludseligt vil skifte over til en ny situation. F.eks. er der en teori om, at en lille temperaturstigning pludseligt kan få hele Grønlands indlandsis til at smelte, uden at det kan stoppes igen.

Dr. Marotzke medgiver, at der er teoretiske muligheder for sådanne tipping points, men at han ærligt talt ikke er særligt bekymret for dem. En afsmeltning af Grønland vil tage i tusindvis af år uanset hvad.

Den største risiko efter hans mening er, at vi pga. klimapanik kaster os ud i tiltag, der gør mere skade end gavn.

https://notrickszone.com/2020/08/14/max-planck-institute-for-meteorology-director-not-worried-about-climate-tipping-points-worried-about-panic/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=max-planck-institute-for-meteorology-director-not-worried-about-climate-tipping-points-worried-about-panic

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*