Klimarealisme i medierne, Opdaterede Temperaturer

Kold plet i Sydhavet

Som et led i en større undersøgelse har forskerne her målt temperaturen på havoverfladen (”Sea Surface Temperature” – SST) på en lokation i det sydlige Indiske Ocean. Det er et sted, hvor temperaturen i mellemistiderne normalt har ligget omkring 4 grader C., mens det under istider har været nede på 1-2 grader.

Det bemærkelsesværdige er nu, at man på den pågældende lokalitet har målt en temperatur på kun 2 grader, hvilket hænger sammen med en istid.

Sådan en befinder vi os jo ikke i lige nu, så forskningsresultatet viser vel nærmest, at der er meget, vi endnu ikke ved om jordens klima og lokale temperaturer. Dermed er vores bud på en global temperatur (med 0,1 graders nøjagtighed) nok generelt noget usikre.

Forfatterne konkluderer også, at der ikke er nogen relation mellem de fundne temperaturer her og så atmosfærens CO2-indhold.

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Marianne Munck

    Der er nogle fælder i forståelsen af kortet. Det nederste blå er vist som meget større end det er i virkeligheden, i forhold til det øverste røde, hvor gennemsnitstemperaturen er blevet højere. Hvis det firkantede kort bliver vredet ned eller blæst op som en ballon, så det passer på en rund kugle, altså så det blev til en globus, ville det blå område blive meget mindre, hvis det er ramt korrekt så det passer til sydpolen. Desuden er “ingen temperaturstigning” helt nede i det blå, så det indsnævrer området med faldende temperatur betydeligt, måske til det halve af, hvad man i først øjeblik får indtryk af. Uanset om CO2 er årsag eller ej, eller om det er usædvanlig eller ej, så er gennemsnitstemperaturen steget. Selvom gennemsnitstemperaturen stiger en anelse globalt, vil man altid kunne finde mindre områder hvor der er sket temperaturfald.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*