Klima i Medier, Klimarealisme i medierne

Sandheden?

Folk, der ikke ubetinget accepterer doktrinen om klimakrisen, får diverse grimme ord sat på som etiketter. Et af de oftest brugte er ”benægter”: ”denier”.

Det smager jo lidt af Holocaust-benægter, dvs. de vanvittige personer, der hævder, at tyskerne ikke havde nogen koncentrationslejre under 2. Verdenskrig, hvor millioner af jøder blev myrdet.

At de lejre eksisterede, er jo indiskutabelt sandt. Det er nu underforstået, at teorien om menneskeskabt global opvarmning og klimakrise også er ”sand”, hævet over enhver diskussion.

”Sandhed” er jo et lidt farligt udtryk, når vi taler om nogle videnskabelige teorier, der indebærer en sammenhæng mellem to sæt af målinger: atmosfærens CO2-indhold og den globale temperatur. Der er jo ikke nogen objektiv mekanisme, der sikrer, at denne teori virkeligt udgør hele sandheden om spørgsmålet. Dette forhold adskiller den fra sandheden om Holocaust, hvor der er uomgåelige konkrete beviser på dens eksistens.

Teorierne om klimakrisen vil aldrig blive ”sande” på samme niveau som Holocaust, og derfor bør der fortsat gives mulighed og plads til en åben og ærlig diskussion.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*