Klimarealisme i medierne, Modeller

Fremtidens temperatur

I en ny artikel er der gjort et forsøg på at gøre forudsigelsen af fremtidens temperatur mere præcis. Ind til nu har man opereret med et interval på 1,5 til 4,5 grader C ved en fordobling af atmosfærens CO2-indhold. I artiklen indsnævres dette interval til 2,6 – 3,9 grader.

Den gode nyhed er selvfølgeligt, at den maksimale temperatur er blevet mindre, over en halv grad, men til gengæld er minimumstemperaturen sat kraftigt i vejret, fra 1,5 til 2,6 grader. Det betyder, at vi uanset hvad kommer til at skyde langt over målet fra Paris (1,5 grader), og der må derfor sættes mere drastiske tiltag i værk for at begrænse udledningen af CO2.

Arbejdet er primært baseret på klimamodel-beregninger og der er gjort nogle antagelser, bl.a. om ændringer i skydækket som følge af temperaturstigningen. Disse antagelser skal nok blive en kilde til større diskussioner.

https://wattsupwiththat.com/2020/07/24/settled-science-new-climate-study-shifts-the-goalposts-to-2-6-3-9c/

Del på de sociale medier

En kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*