Ekstremvejr, Klimarealisme i medierne, Modeller

Fastlåste klimasituationer?


Den lange og tørre danske sommer i 2018 er blevet fremhævet som et bevis på klimaforandringerne, fremkaldt af det øgede CO2-indhold i atmosfæren.

Et luftfoto af det danske landskab i 2018 blev af Extinction Rebellions danske repræsentant sammenlignet med et foto fra 2017. Det ene gult, det andet grønt. Sjovt nok blev der ikke vist et tilsvarende foto fra sommeren 2019, der var ganske normal og meget grøn. Den videnskabelige teori bag fænomenet er, at det højere CO2-indhold medfører, at vejrfænomener låser sig i lange perioder, således at vi over flere måneder har enten tørke eller regn, kulde eller varme. Det skulle skyldes fastlåsning af de jetstrømme, der cirkulerer over den nordlige halvkugle. Nu er der imidlertid seriøs forskning, der viser, at de fastlåste vejrsituationer, i det omfang de reelt findes, kan forklares ved naturlige klimavariationer, og således er forudsigelige.

LINK, til originalartikel på notrickszone.com

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*