Klimarealisme i medierne

Flest danskere er klimarealistiske

Dette er en pressemeddelse fra Klimarealisme udarbejdet af Jens Robdrup og udsendt den 19/9-19

48% af danskerne mener, at klimaforandringer har både naturlige & menneskeskabte årsager.  Det er flere end de 40% af danskerne, der mener, at den menneskelige påvirkning er hovedårsagen til klimaforandringer.

Det fremgår af det engelske analyseinstitut You Gov’s udspørgen af 30.000 personer i 28 lande.

Det fremgår ligeledes, at danskerne sammen med amerikanerne og befolkningerne i de øvrige nordiske lande er mest klimarealistiske og dermed ikke enige med den påståede videnskabelige og vidt udbredte konsensus, at det alene er den menneskelige udledning af CO2, der forårsager klimaforandringer.

-Til trods for den årelange og næsten daglige propaganda i de fleste medier med falske påstande om kraftigere orkaner, hyppigere tørke, at havene vil stige flere meter inden år 2100, at isen smelter på Grønland inden for 1.000 år og at klimaændringerne vil gøre menneskene sultne & syge, så er et flertal af danskerne alligevel klimarealister, siger Karl Iver Dahl-Madsen, formand for den nydannede forening Klimarealisme.

-Vi vil ikke gå i panik, som den svenske teenager Grete Thunberg opfordrer til, for vi ved, at jorden altid har undergået klimaforandringer forårsaget af naturlige kræfter og det sker også nu. Desuden ved vi, at nutidens klimaforandringer hverken er særligt store eller spor usædvanlige. Og at de ikke nødvendigvis er skadelige, men i mange tilfælde er gavnlige ved f.eks. at gøre jorden mere grøn. Endvidere ved vi fra nobelpristageren i klimaøkonomi, Nordhaus, at det vi har gang i Danmark/EU med en forceret grøn omstilling, er mange gange dyrere end de påståede negative virkninger af klimaændringerne. Derfor skal vi tage det helt roligt, og lade den energiomstilling – som kommer af sig selv efterhånden som de fossile brændstoffer slipper op – tage den tid, den tager og gøre den så billig som mulig ved at foretrække energikilder, der kan levere energi, når vi skal bruge den, og ikke som vinden blæser.

You Govs meningsmåling kan læses på her.

Klimarealisme.dk kan kontaktes på 29638342 og/eller karliver@klimarealisme.dk

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Hans Henrik Hansen

    Hvis man læser dette debatoplæg i Jyllandsposten:
    https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE11637025/den-virkelige-pris-for-gretakultens-religion-er-doede-boern/
    , vil man notere det ganske høje antal kommentarer…’klimahysteri’ er altså et emne, avisens læsere (mfl.) har meninger om, og blandt kommenta(to)rerne synes klimarealister at udgøre en markant majoritet: Danskerne ER ikke så naive, som MSMerne gerne vil gøre dem til!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*