Debatindlæg, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Dramatisk fald i dødsfald på grund af ekstremvejr

Bragt af Karl Iver Dahl-Madsen

I anledning af at Bjørn Lomborg har sagt ja til at blive medlem af Klimarealismes Advisory Board linkes til dette centrale indlæg fra januar 2019, som viser, at den globale dødelighed på grund af ekstremvejr er faldet med en faktor 20 på hundrede år ned til ca. 25.000 mennesker om året. I samme periode er jordens befolkning steget 3 gange. Så den relative dødelighed er faldet en faktor 60.

Dødsfald på grund af ekstremvejr i forhold til befolkning. EMDAT. De lavere tal før 1920 skyldes sandsynligvis manglende rapportering

Et meget lavt tal i forhold til de fleste andre former for dødelighed og stadig kun så højt fordi nogle lande – blandt andet på grund af manglende billig energi – er for fattige til at kunne beskytte sig effektivt imod ekstremvejr.

Læren er, at man ikke beskytter sig mod farligt vej ved at gøre energi dyr, men ved at gøre folk rige.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*