Debatindlæg

“Uvidenhed er styrke”

Af Søren Kjærsgård

I TV avisen den 11. februar kunne man høre en af de radikale Helweg brødre tale imod Nordstream II under anvendelse af argumentet, at Tyskerne i stedet burde interessere sig mere for grøn energi, herunder udbygning af deres elnet, så vi kunne eksportere mere af vor vindmøllestrøm til Tyskland.

Nordstream II vil kunne transportere omkring 50 milliarder kubikmeter gas per år. Skal denne mængde sammenlignes med vore vindmøller er det nødvendigt at omregne til watt.

De danske vindmøller ydede i 2018 i gennemsnit knap 1,6 GW varierende aldeles ukontrollabelt mellem 0,004 og 4,8 GW. Til sammenligning var det danske elforbrug i gennemsnit 3,9 GW.

Det er ikke vanskeligere at omregne de 50 milliarder kubikmeter naturgas per år til watt, end at man kan og bør forlange, at enhver politiker, der beskæftiger sig med energispørgsmål, skal kunne det. Resultatet bliver 62 GW. 39 gange så meget som de danske vindmøller yder. Og 4 gange så meget som tyske vindmøller og solceller ydede i 2017. Hvordan i alverden forestiller hr. Helweg sig, at danske vindmøller skal kunne bidrage mærkbart til Angela Merkels ”Energiewende”?

Som interesseret iagttager af dansk og europæisk energipolitik fristes man til at tænke: ”UVIDENHED ER STYRKE”, overskriften over det første kapitel i George Orwells ”1984”.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*