Debatindlæg

Kampen om den uetiske ko

Jens Olaf Pedersen skriver på Facebook om den uetiske ko:

Hvor det mere hedder:

For 100 år siden var der 150 stykker kvæg for hver bil. I dag er vi godt på vej til at have dobbelt så mange biler som kvæg. Derfor bygger vi fortsat nye motorveje, mens det er en sjældenhed at se en mark, der afgræsses af kvæg.

Alligevel mener Det Etiske Råd, at kvæg repræsenterer et alvorligt etisk problem.

Sidst i 1960erne var økologen Allan Savory ansvarlig for, at der blev skudt 40.000 elefanter i de afrikanske nationalparker, fordi han troede, at de var skyld i ørkendannelse. Men ørkendannelsen blev kun værre, da elefanterne var væk.

Før ham beordrede Mao kineserne til at aflive alle spurvene, fordi de spiste af kornet på markerne. Men da spurvene var væk, blev kornet i stedet angrebet af insekter, som spurvene tidligere havde spist.

Måske kunne Det Etiske Råd finde en sag, hvor der var udsigt til større etiske gevinster, end en kamp mod drøvtyggerne?

På globalt plan er der ca. 1 mia. stk. kvæg og ca. 1.4 mia. biler.

Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*