Debatindlæg

Et klimarealistisk udspil fra Nye Borgerlige

Pernille har diskuteret klima med Rasmus Nordqvist fra Alternativet og har fremlagt flg. klimarealstiske synspunkter på Facebook:

I Nye Borgerlige mener vi, at klimapolitikken bør baseres på viden og erfaring.

Der er ikke tvivl om, at menneskeskabt CO2 er med til at påvirke vores klima. Men forskerne er uenige om, hvor stor indflydelsen er. Der er en række andre naturlige parametre, som får – og altid har fået – klimaet til at ændre sig.

Det nytter derfor ikke at agere politisk, som om vi tror, at vi alene kan styre jordens klima.

Men ud fra et konservativt forsigtighedsprincip, så bør vi tage vores forholdsregler og sætte kursen mod en fremtid, hvor udledningen af CO2 mindskes.

Og skulle forskerne om 15 eller 20 år nå frem til, at menneskeskabt CO2 ikke har nævneværdig effekt på klimaet, så bør vi ud fra samme forsigtighedsprincip sikre, at vores indsats i Danmark ikke sker på bekostning af danskernes frihed, fred og velstand i øvrigt.

Klimapolitikken bør forstås i et globalt perspektiv. Men den bør håndteres nationalt.

I Danmark er vi ikke ret mange mennesker.

Så set i et globalt perspektiv, er det ren symbolpolitik, når klimaalarmister plæderer for, at vi danskere skal udskifte bøffen med planteføde.

Til gengæld er vi blandt de mest velstående, innovative og veluddannede mennesker på jorden.

Det betyder, at det er os, der har de bedste kort på hånden, når nye, bæredygtige teknologier skal udvikles.

Og det forpligter.


Det er megadumt at følge Alternativets forslag om at ændre Danmark til et nul-vækst eller et minus-vækst samfund.

Det dummeste, vi kan gøre, er at følge Alternativets forslag om at ændre Danmark til et nul-vækst eller et minus-vækst samfund.

Det vil sætte innovationen og udviklingen i stå og forhindre os i at handle med de lande, der endnu ikke har råd til bæredygtige løsninger.

Det klogeste, vi kan gøre, er at føre en borgerlig økonomisk politik, der fremmer vækst og velstand – og dermed giver os råd til at investere og forske i nye, bæredygtige teknologier.

Vi bør naturligvis handle med resten af verden, så de lande, der ikke i dag har råd til bæredygtige løsninger, vil få det på sigt.

Og så bør vi øge tilskuddet til grundforskning og tage et opgør med fortidens alarmistiske tilgang til kernekraft.

Selvfølgelig skal vi i Danmark også være med, når der skal forskes i en af de mest bæredygtige energikilder, vi kender til i dag – kernekraft.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*