Klimarealisme i medierne

Den danske udgave af “The Frozen Climate Views of the IPCC” er nu sendt i trykken

Det er en vigtig milepæl for Klimarealismen at få færdiggjort oversættelsen af en kompleks publikation som Clintel-The-Frozen-Climate-Views-of-the-IPCC-online-version.pdf. Det er imponerende, at Steen Rasmussen og Rolf Pedersen har formået at navigere gennem de udfordrende fagtermer og knudrede sætninger for at levere en oversættelse af høj kvalitet. Det må have krævet både dybdegående viden og præcision.

At publikationen snart er klar til tryk, og at den forventes færdig i begyndelsen af september, er gode nyheder. For de interesserede er det positivt, at man allerede nu kan forudbestille publikationen via dette link: Forudbestil den danske udgave af The Frozen Climate Views of the IPCC – Dahl-Madsen

Desuden vil det være en unik mulighed at købe den med introrabat i forbindelse med filmforevisningen i Gentofte Kino den 6. september. Det bliver både en kulturel og faglig oplevelse for dem, der deltager.

Her er en appetitvækker i form af et uddrag af forordet:

Vores konklusioner er ret hårde. Vi dokumenterer forudindtagethed og fejl i næsten hvert kapitel, vi har gennemgået. I nogle tilfælde kan man selvfølgelig skændes i det uendelige om vores kritik, og hvor relevant den er for IPCC’s overordnede ’klimafortælling’. I nogle tilfælde dokumenterer vi dog så åbenlyst selektive favoriseringer fra IPCC’s side, at selv glødende tilhængere af IPCC burde føle sig flove.

IPCC synes besat af et par temaer: den nuværende opvarmning er ”ekstraordinær” eller deres yndlingsord ”uden fortilfælde”, klimaændringer er alle dårlige, og det er forårsaget af CO2. Denne holdning fører til tunnelsyn, og derfor valgte vi titlen ”IPCC’s fastfrosne klimasyn”. Det betyder ikke, at CO2 ikke har nogen effekt. Selvfølgelig har det det. Men beviserne for, at CO2 og andre drivhusgasser forårsager ’farlige klimaændringer’, er, selv efter 30 år og 6 store IPCC-rapporter, temmelig tynde.

Roger Pielke Jr, en kritiker af IPCC, som nævnes flere gange i denne rapport, siger ofte: ”IPCC er så vigtig, at hvis IPCC ikke eksisterede, skulle IPCC opfindes”. Men i betragtning af IPCC’s betydning og indflydelse bør IPCC også tage kritik alvorligt. Vi håber virkelig, at folk, der er involveret i IPCC, vil se alvorligt på vores resultater og tage ved lære af dem.

Marcel Crok og Andy May
Maj 2023

 

Del på de sociale medier

Comments are closed.