Gæsteindlæg, Klimarealisme i medierne

Klimarealismen breder sig

Klimarealismen er ved at brede sig i politiske kredse. Morten Messerschmidt har netop meldt ud, at DF vil trække sig ud af klimaaftalen, hvis der bliver vedtaget en CO2-afgift på landbruget. Den 21/5 er der en artikel i Jyllands-Posten, skrevet af Martin Henriksen, formand for Nye Borgerlige, og Søren Lind Jensen, medlem af Horsens Byråd for Nye Borgerlige med titlen: “Den grønne omstilling er blevet et religiøst hysteri” (Jyllands-Posten.dk).

Hovedpunkterne i artiklen inkluderer:

  1. Kritik af den grønne dagsorden: Artiklen kritiserer den grønne dagsorden for at være drevet af dogmer snarere end fornuft, med betydelig indflydelse fra lobbyister og kapitalinteresser.
  2. Økonomiske og sociale skævheder: Den argumenterer for, at grønne politikker uforholdsmæssigt påvirker landområderne, hvilket fører til devaluering af ejendom og øget økonomisk ulighed. Byer som København, Nordsjælland og Aarhus oplever fortsat stigende ejendomsværdier, mens landområderne lider.
  3. Indvirkning på natur og kulturarv: Artiklen hævder, at grønne initiativer skader Danmarks kulturelle og naturlige arv, især gennem installation af solpaneler og vindmøller i landområderne.
  4. Opfordring til kernekraft: Forfatterne foreslår, at Danmark bør overveje kernekraft, og peger på andre europæiske lande, der udvider deres kernekraftkapaciteter.
  5. Kritik af infrastruktur og kompensation: Der er kritik af, hvordan kritisk infrastruktur forvaltes, og den utilstrækkelige kompensation til dem, der er berørt af installationen af vedvarende energiprojekter.

Og dette rammende citat:

Den grønne omstilling er ikke båret af fornuft, men af grøn dogmatik og drevet frem af ‘grønne’ lobbyister. Domptører fra kapitalinteresser kører skræmte politikere rundt i manegen, og når trylleordet ‘klima’ fremføres, åbnes de offentlige kasser

DALLE 3 Trylleordet ‘klima’ åbner de offentlige kasser
Del på de sociale medier

4 Comments

  1. JENS JAKOB KJÆR

    Godt vi startede Den Grønne Reformation St. Bededag. Hurra! Se videoen og del den med alle dine venner. https://www.youtube.com/watch?v=kPI5i4Me_0g&t=66s&ab_channel=Klimarealisme.dk

  2. Per Mikkelsen

    De fem kritikområder skal være meget velkomne i den offentlige debat. Der er behov for al den åbenhed og fri faktabaseret debat, der kommer ud af DF’s udmelding.

  3. Erling Petersen

    Nu dages det brødre!

    Mange politikere nægter at være prædikanter, og mange ser, at der vil være stemmer i at være klimarealist. Det viser udsigten til det kommende EU-valg også. Vi er på vej!

  4. Michael Rasmussen

    Måske skulle man starte med at finde på et andet, mere passende begreb end den “grønne” omstilling.
    Hvad grønt er der ved at gøre tusinder af hektarer grønne områder sorte med solceller, eller opstille tusinvis af larmende og rædselsfulde vindmøller i den grønne natur?
    -eller for den sags skyld på vandet.
    Ydermere forurener de med mikroplast og slår tusinder af insekter og fugle ihjel.
    -og ødelægger vores elforsyning samtidig og gør alt dyrere.
    Det er da helt sort.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*