Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Marts måneds temperatur

Dr. Roy Spencer har udsendt resultatet for den månedlige temperatur målt med satellitter og offentliggjort gennem UAH. Spencer er altid meget hurtigere ude, end alle de andre temperatur-kurvemagere, det skyldes at UAH’s kurve ikke skal gennemgå en længere redigering og statistisk behandling. Det er de rå data, vi får serveret.

Resultatet for marts blev en rekordstor anomali på +0,95 grader celsius. Vi er stadigvæk i en El Niño-tilstand i Stillehavet omkring Ækvator, og den trækker varme op af havet og forøger derved temperaturen i atmosfæren. Efter tre La Niña-er i træk var der lagt godt med energi i “banken”, som havet jo udgør i det store spil.

Nu lakker El Niño mod enden, og dermed vil udviklingen helt sikkert ændre sig mod lavere temperaturer. Atmosfæren beholder jo ikke den tilførte varme, den bliver sendt nord- og sydpå mod polerne, hvor den udstråles til verdensrummet igen. Det bliver interessant at se, hvor langt ned temperaturanomalien når i månederne efter El Niño’s afslutning.

Del på de sociale medier

7 Comments

  1. peter villadsen

    Spørgsmålet omkring om Antarktis opvarmes er fyldtstgørende behandlet her:
    https://www.carbonbrief.org/guest-post-ice-cores-reveal-antarctica-is-warming-twice-as-fast-as-global-average/

    • Søren Hansen

      Peter,
      Din artikel refererer til en lidt ældre publikation, der har 2018 som seneste år. Her var temperaturen rekordhøj, og trækker man en linje fra den og bagud, får man en fin stigning. Imidlertid er det farligt at bruge ét år, og i dette tilfælde viser kurverne, både for Vostok og Sypolen et kraftigt fald i temperaturerne i de følgende år – frem til 2023, hvor vi reelt er tilbage på udgangspunktet i 1958. Du burde vide bedre end andre, at man skal være forsigtig med at udvælge data, der fremmer ens sag.

      http://rimfrost.no/rimfrost/

      • peter villadsen

        Artiklen fra Carbonbrief henviser til mange undersøgelser, også nyligt opdaterede.
        Det interessante er jo, at Antarktis er måske det område vi ved mindst om – det er ikke kun kontinentet, men også havet omkring Antarktis, hvor det er uhyre sparsomt med målinger.

        Men de målinger der er, indikerer tydeligt, at der sker opvarmning både af havet omkring Antarktis og området omkring vest antarktis, så det er ganske enkelt helt forkert at påstå, at Antarktis ikke opvarmes.

        https://oceansconnectes.org/en/the-southern-ocean-is-warming-at-depth/

        • Søren Hansen

          Ja, men det er også forkert at hævde lige som din hovedkilde, at Antarktis opvarmes “accelererende” og “dobbelt så hurtigt” som resten af Verden. Det er der intet belæg i data for at hævde. Men det noget, man har brug for, hvis klimamodellerne skal stemme overens med virkeligheden (“Arctic amplification”), så derfor er man nødt til at vride virkeligheden rundt, så den passer med teorien. Det er ikke videnskab. Niclasen har ret i, at Antarktis ikke er opvarmet nævneværdigt de seneste 60 år eller mere, det viser de faktiske målinger, sparsomme som de er.

          • peter villadsen

            Så det konkluderes på baggrund af godt 20 målepunkter hvoraf 3 er inde på kontinentet, resten langs kysten, at Antarktis er helt fri for opvarmning, det er kun resten af kloden, der ses tydelig opvarmning.

          • Det er vel en lige så lødig konklusion som den modsatte, at der er en opvarmning, vi bare ikke kan måle?

            Hvis man dropper tvangstankerne om drivhusgasser som styrende for alle aspekter i klimaet, har vi ikke længere et behov for at Antarktis varmes op i et bestemt omfang. Vi kan læne os tilbage og lade målingerne tale.

  2. John Niclasen

    I misser den vigtigste videnskabelige pointe ved dette datasæt.

    Kigger man i datafilen, uahncdc_lt_6.0.txt, er der mange forskellige værdier for hver måned, bl.a. for Sydpolen separat op til 60 grader sydlig bredde. Der er også værdier for den nedre atmosfære kun over oceanerne omkring Sydpolen op til 60 grader sydlig bredde.

    Jeg har plottet disse data, som kan ses her:
    https://www.klimadebat.dk/forum/vedhaeftninger/sopol-20240404.png

    Se også flg. indlæg:

    https://www.klimadebat.dk/forum/part-11-opdaterede-sol-is-temp-hav-data-d12-e4314-s720.php#post_96427

    Hvis der var global opvarmning, så ville begge Jordens poler varme kraftigt op.
    Det er ved polerne, de største klimaforandringer sker.
    Det ved vi bl.a. fra iskerneboringer i Grønland og i Antarktis.
    Sydpolen varmer ikke op! Faktisk ser det ud til, oceanet omkring Sydpolen oplever lettere afkøling.
    Ergo er der ikke global opvarmning!
    Og det har der ikke været ihvertfald i mere end fire årtier nu.

    Denne måde at resonnere på kendes som: Den Videnskabelige Metode

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*