Debatindlæg, Klimaadfærd

Løsningen findes på Østerbro

Jeg var lørdag til barnedåb i Lutherkirken i Randersgade 3 på Østerbro. Udenfor kirken står en bronzestatue af Martin Luther (1483-1546). I venstre hånd holder han biblen, som han fik oversat, så menig mand kunne forstå de lærdes hokuspokus, og med sin højre fod træder han på et afladsbrev, som symbol på at han fik stoppet afladshandlen med synd.

Martin Luther taler til os fra sin grav på trods af, at reformationen af kirken foregik for 500 år siden.
For det er netop løsningen på ”klimakrisen” vi ser her.

De lærdes hokuspokus om ”klima” skal oversættes så menigmand kan forstå det. Dette enorme oplysningsarbejde har Søren Hansen, Karl Iver Dahl Madsen og klimarealisterne allerede gjort et enormt stykke arbejde med. Tak for denne kæmpe indsats.

Nu mangler vi at få stoppet enhver form for afladshandel med livets vidunderlige, guddommelige oprindelsesluftart Kultveilte. For denne ædle luftart er i virkeligheden grundlaget for livet på jorden.
Det er ingen nyhed, at isen smelter. Det har den faktisk gjort de sidste 12.000 år siden ophøret af sidste istid. Og tak for det for ellers kunne vi slet ikke bo her.

Jordkloden er milliarder af år gammel og istider er kommet og gået gennem tiderne helt uden menneskelig indgriben. Det kan en håndfuld lopper, der gør i et splitsekund af jordklodens urgamle historie, ikke ændre på.

Der findes ingen grøn energi. Energi er farveløs. Og de mange milliarder der er spildt på ”klima”, har ikke ændret klimaet en tøddel.

Der findes heller ikke et grønt paradis, som ”klimapræsterne” prædiker om.

Det hele er klimasvindel.

Vi skal reformere den grønne kirke.

Vi er protestanterne.

Kampen er i gang.

Amen.

Del på de sociale medier

8 Comments

 1. Lars Peter Abildgaard

  Selv dronningen gik i kloster i sin sidste nytårstale.

 2. JENS JAKOB KJÆR

  Vi skal sige farvel til den grimme omstilling og goddag til den nye hvide omstilling til kernekraft.

 3. For 16 år siden var vi på rideferie i Narsarsuaq-området i Sydvest-Grønland (for 1000 år siden hed området Østerbygden og var befolket af datidens landmænd fra Island og Norge); der traf vi en glaciologiprofessor fra University of Wisconsin, der sammen men sine studenter studerede klimaforandringer gennem undersøgelser af Indlandsisen, jvf dette afsnit, min rapport fra turen:

  “We had dinner in the local restaurant at Hotel Narsarsuaq where we met many interesting tourists, inclusive a group of graduate glaciology students from the University of Wisconsin who spent the summer with their professor in Greenland studying the moves of the Inland Ice Cap and its glaciers in relation to the global climate developments. Their report will not be published until another one or two years”

  … fordi resultaterne ikke var som forventet; det var jo varmere på Grønland for 1000 år siden end i dag, selvom grønlænderne nu vistnok er begyndt at kunne dyrke kartofler i området.
  Det var professor Anders Carlson som vi traf i 2008; han er nu er professor ved Oregons Institute of Glaciology;
  han er tilgængelig via LinkedIn for de som måtte ønske det:= https://www.linkedin.com/in/anders-carlson-80b383112/

  • JENS JAKOB KJÆR

   Spændende. Ja, det var Erik Den Røde der i slutningen af 900-tallet lokkede islændinge til at bosætte sig i et land han opkaldt Grønland. Erik Den Røde var den første af de røde der lokkede med en grøn fremtid. Og det gik ikke godt den gang.

 4. Hans Henrik Hansen

  “Kampen er i gang”

  – gad vide, om KLIMAMINISTEREN er ved at blive (skabs)realist?

  Han udtaler bla.:

  “Nu kan jeg jo ikke sætte mig ind i hovederne på andre mennesker, men ja, jeg tror da, at der er nogen, der tænker, at det her skal gøre ondt. Og næsten ikke kan være i, at man kan lave forandringen, uden det gør ondt. Men det køber jeg ikke.”

  Men læs hellere det hele selv – her:

  https://www.altinget.dk/artikel/han-var-den-groenne-kanin-i-loekkes-hat-efter-et-aar-som-minister-oplever-han-en-klimadebat-der-godt-kan-foeles-lidt-overdrevet

  Et potentielt æresmedlem af Klimarealisme? 🙂

  • Per Mikkelsen

   Ja, regeringen leverer “klimarealisme” ved ikke at forhaste sig. Men jeg tolker nu ministerens udtalelser anderledes. Hans realisme går på, at omstillingen er mulig uden at samfundsøkonomien og borgernes økonomi taber på den. Og indtil videre har han jo ret. Elektrificeringen i både Danmark og EU er godt på vej som et rentabelt infrastrukturprojekt med solid udbygning af elnettet, der både sikrer forsyningen og stabile elpriser. At borgerne betaler en smule via tariffer og afgifter er kun med til at sikre stabilitet i det længere perspektiv. At England nu er med i det nordeuropæiske grid betyder en del for vind og sol, hvor der nu ikke længere sker nedreguleringer af vindkraften (tidligere op til 1400 timer årligt). Tyskland er også godt i vej med net og struktur, der kan aftage energi fra bl.a. Danmark (el og brint). Så ministeren har nok grund til ikke at bidrage til alarmen.

   • Søren Hansen

    Alene udbygningen af elnettet for at kunne håndtere sol og vind vil i første omgang, ifølge Energinet, koste 41 mia. kr. Det svarer til 15.000 kr. pr. husstand i Danmark. Det er da en sjat. Brintrøret vil så lægge yderligere 20 mia. kr., svarende til 7000 kr. oveni til hver husstand. Jeg har svært ved at se, at det er en “smule” oveni tarifferne.
    Og det er altsammen for at gennemføre en løsning – elforsyning baseret på sol og vind – der aldrig kommer til at fungere i praksis.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*