Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Varmeste dit og varmeste dat

Dr. Roy Spencer kom ud med december måneds globale temperatur baseret på satellitmålingerne og udgivet af UAH. Resultatet blev en anomali, der er lidt lavere, end de foregående 3 måneder, men stadigvæk højere, end vi har set de sidste godt 44 år. Vi endte på +0,83 grader celsius.

Samtidigt har Spencer kunnet beregne den globale temperatur for hele året 2023. Det blev også det varmeste år i den tid, vi har målt med satellitterne, dvs. siden 1979. 2023 endte på lige godt en halv grad over gennemsnittet for 1991-2020, og det er ca. 0,1 grad varmere end det hidtil varmeste år, der var 2016.

Har vi hermed nået det varmeste år nogensinde? Det kan man jo læse om i medierne, at i de sidste 125.000 år har det ikke været varmere, end det er nu. Den slags udsagn skal dog nok tages med et gran salt, for så nøjagtigt kender vi slet ikke temperaturerne for 100, 500 eller 1000 år siden, for slet ikke at tale om længere tilbage. Så det sikreste udsagn, vi kan komme med lige nu, er, at 2023 blev det varmeste år siden 1979 – målt med satellitter.

Det interessante ved det er, at varmen hænger nøje sammen med den igangværende El Niño, der er ganske voldsom og som trækker en masse energi ud af havet og op i atmosfæren. Klimamodellerne havde ikke forudset den, og de har heller ikke kunnet simulere de spring, vi ser i forbindelse med ENSO-svingningerne i Stillehavet. Det ser ud til, at El Niño-tilstanden fortsætter et stykke ind i år, og så bliver det spændende at se, hvad der sker bagefter.

Del på de sociale medier

4 Comments

  1. Knud Larsen

    RO PÅ:
    Der har siden min fødsel (1942) vist ikke været eet eneste år, hvor der ikke blev berettet om nye rekorder:
    Den koldeste januar måned, den varmeste ditto; den vådeste juni, den tørreste ditto. Mest sne, mindst sne, o.s.v. (Foruden, selvfølgelig, de månedlige rapporter om sovjetiske rekorder på ALLE områder).

    Jeg er opvokset på en bondegård, og har fulgt det hele. God høst det ene år. Kerner, der rådnede op i neget det næste år. Oversvømmede marker det ene år, tørke det næste. – Men nu er det hele “katastrofer”. Hvert eneste år.

    Jeg har altid sagt, og finder det stedse bekræftet: Verden styres af tilfældigheder. Det gælder tydeligvis også “klimaet”, som nu er også blevet en politisk sag. Men det holder jo ikke. Alle kender vel historien om, at en chimpanse – med tid nok – vil kunne indtaste Shakespeares samlede værker.

    Min gamle professor Anders Kjær på KVL sagde: “Det er kemi alt sammen. Det ER kemi altsammen.”
    Og det er det jo, sammen med fysik, to sider af samme sag.

    Klimaet i bronzealderen, romertiden og middelalderen var mildere end idag. Hvorfor i alverden skal det så pludselig udråbes som en “klimakatastrofe”, at vi igen får lidt lun luft over Danmark?

  2. John Niclasen

    “Så det sikreste udsagn, vi kan komme med lige nu, er, at 2023 blev det varmeste år siden 1979 – målt med satellitter.”

    Det viser så også, at du/I ikke forstår termodynamik (eller statistisk fysik). Hvis I forstod det, og forstod situationen omkring det omtalte system, Jorden, ville du/I ikke skrive sådan.

    Det er pseudovidenskab at påstå, at 2023 er det varmeste år siden 1979, uanset hvordan det så er målt.

  3. Og så er havvandet ved Florida jo 50 grader varmt – iflg. MSM.

  4. Frederik Jørgensen

    Ja, varmen i 2023 hænger selvfølgelig sammen med El Nino, men det ændrer jo ikke på, at vi har set store stigninger i den globale temperatur over de seneste 60 år.

    Spencers kurve vise jo også en stigning på ca. 0,7 grader over 44 år, som ovenikøbet ser accelererende ud, det kan jo IKKE tilskrives en jævn strøm af El Nino’er?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*