Debatindlæg, Klimapolitik

Falsk grøn omstilling

Grøn omstilling er en falsk varebetegnelse, fordi grøn omstilling ikke gør verden grønnere. Grøn omstilling vil plastre Danmark til med solceller og vindmøller samt bruge milliarder af velfærdskroner på at fange og lagre CO2.

Aalborg Portland er Danmarks største udleder af CO2. Såkaldt grønne organisationer har derfor i flere år talt for at nedlægge dansk cementproduktion. For at imødegå dette har Aalborg Portland startet et pilotprojekt, hvor man opfanger CO2 i skorstenen. Aalborg Portland har fået støtte til forsøget fra Danmark og EU. I realiteten kommer støtten fra danske skattebetalere.

Forsøgsanlægget blev indviet af kronprins Frederik under overværelse af EU’s energi-kommissær Kadri Simpson og energi-, klima- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Selve processen med at opfange og deponere CO2 er kompliceret.

  1. CO2 opfanges i skorstenen på Aalborg Portland.
  2. Den indfangede CO2 presses sammen og transporteres til en havn.
  3. CO2 sejles ud til et gammelt oliefelt i den norske del af Nordsøen.
  4. Flydende CO2 presses ned i oliefeltet, som er tømt for olie og gas.

Ved nye projekter undervurderer politikerne altid omkostningerne og den tid, som der går før projektet er færdigt. Tænk på supersygehusene og nyt inddrivningssystem til ejendomsbeskat. Sådan vil det også gå med dette projekt og i øvrigt med indførelsen af en generel CO2-afgift. Det bliver energiøerne om igen.

Kritikken kommer også fra uventet kant. Direktør Bjarke Møller fra Rådet for Grøn Omstilling siger til TV2, at man indtil nu har fanget langt mindre CO2 og ikke de 95%, som Energistyrelsen forventer. Bjarke Møller finder det ærgerligt, at Danmark nu vil bruge 38,7 milliarder skattekroner på en teknologi, som er meget usikker. I stedet foreslår han, at bruge pengene på andre aktiviteter, som i øvrigt er en del af den falske grønne omstilling.

Efter min mening er det langt bedre at bruge pengene på den ægte grønne omstilling. Det vil give et grønnere Danmark og vil være til stor glæde for borgerne i Danmark samtidig med, at det giver en bedre biodiversitet.

Regeringen kunne rejse ny skov i langt større omfang og langt hurtigere end planlagt. Skove opfanger og lagrer CO2. Hertil kommer, at skove danner skyer, som køler klimaet. Det er kendt fra mange klimastudier.

Regeringen kunne også udplante ålegræs i Danmarks store kyst- og fjordareal. Det har man planlagt, men det kunne gøres i langt større omfang og langt hurtigere end planlagt. Ålegræs opfanger både CO2 og de næringsstoffer, som skaber iltsvind. Forsøg med udplantning af ålegræs i Horsens Fjord har været meget vellykkede.

Hvor statsminister Mette Frederiksen, mange ministre og embedsmænd flyver til Dubai, for at slås for klimaerstatning til verdens fattige lande, så bliver verden hver dag grønnere på grund af den ægte grønne omstilling. Det skyldes ifølge IPPC gødningseffekten af mere CO2 i atmosfæren, forlænget vækstsæson og global opvarmning.

Mere CO2 øger planters vækst og gør planter mindre sårbare overfor tørke. Global opvarmning øger fordampningen fra verdenshavene, som øger regnmængden over land. Derfor bliver ørkener igen frugtbare og det sker allerede i dag.

IPCC fortæller, at verden i de sidste 30 år er blevet mere end 30% grønnere. NASA bekræfter med satellitmålinger at verden i de sidste 40 år er blevet grønnere. Det skyldes ifølge NASA mere CO2 i atmosfæren. Herudover har væksten i det grønne areal ifølge NASA betydet, at den globale opvarmning er reduceret med 0,2-0,25 grader celsius.

Danmark er også ligesom resten af verden blevet grønnere takket være mere CO2 og global opvarmning. Det er gået hen over hovedet på danske politikere og danske medier. Selvfølgelig er verden høstudbytte også steget. Derfor har det været muligt at skaffe føde til verdens sultne befolkning. Den slags småting interesserer ikke danske politikere. I politikernes øjne er det langt vigtigere med klimaerstatning til verdens fattige lande.

Nye klimastudier bekræfter, at verden er blevet grønnere, og at det i betragteligt omfang har reduceret global opvarmning. Her er et verdenskort, som viser at verden fortsat vil blive grønnere takket være fortsatte udledninger af CO2.

Ændring i arealet af grønne blade frem mod år 2100, i m2 blade pr m2 jord.

Ægte grøn omstilling gør verden grønnere, forøger verdens høstudbytte og reducerer global opvarmning. Hvor er politikerne? Mette Frederiksen er som sagt sammen med ledende ministre i Dubai for at kæmpe for klimaerstatning til verdens fattige lande. Det skal nok hjælpe.

Del på de sociale medier

6 Comments

  1. Nu står Mette Frederiksen jo i spidsen for dansk politik, og politik er politik.
    Hun er jo nød til at lytte til alle parter, og fordele penge i begge retninger. Selvfølgelig får de der råber højest også de fleste, og desværre er den grønne religion højtråbende.
    Det synes mig, at der er en vis tilbageholdenhed i regeringen, mht. den grønne omstilling. Der siges meget, der gøres lidt, og det er politik, når det er normalt, men måske ligger der også en tanke bag tilbageholdenheden. Det kunne tænkes, at politikerne der bestemmer, godt er klar over, at klimaet kan svinge til alle sider, i hvert fald enten til den ene eller den anden, og derfor denne tilbageholdenhed.
    Det er i hvert fald en tanke…
    Det er dog enerverende, at de danske medier ikke har set lyset i CO2’s fordele.

  2. Her en lille video om CO2 i drivhuse…optimal temperatur kombineret med op til omkring 1000 PPM CO2, giver 30% større udbytte.

    https://www.youtube.com/watch?v=Lqfmm7DZpyg

    Vi mangler således kun små 600 PPM før den grønne omstilling er helt i hus.

    Kombineret med lidt varmere klima, kan vi måske se frem til nogle fantastiske høstudbytter her i Danmark, samt en særdeles grøn tur i skoven.

    Større høstudbytte kombineret med at vi rydder de landsbrugsarealer for VE, hvor der idag er plantet visuelt / støjforurenende invasiv VE-industri, vil frigive store landarealer, vi så kan tilplante med mere natur.
    Natur der vil gro som aldrig før…well, som det groede i de gode gamle dage.

    Udgiften til drift af drivhuse vil desuden forsvinde flere steder.

    Tænk hvis vi en skønne dag kan dyrke store saftige frilandstomater.

    Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget…skal man også huske.

  3. JENS JAKOB KJÆR

    Cementfabrikker har været på vej ud af Europa i mange år på grund af vores høje energipriser, høje arbejdsmiljøkrav, høje miljøkrav, høje lønninger, etc., men vi bruger mere cement end nogensinde. Cementen produceres bare andre steder. Det er fantastisk flot at Aalborg Portland har klaret den indtil nu. CCS er bare endnu et søm i ligkisten.

  4. “Grøn omstilling er en falsk varebetegnelse, fordi grøn omstilling ikke gør verden grønnere”

    Well well well, die braune´s version af den grønne omstilling i Tyskland, virker nu meget godt 😉

    https://app.electricitymaps.com/map

  5. Tak for endnu er fremragende indlæg Jørgen.

    CCS i Mettes hjemby, er som så mange andre danske grøn kirke-stunts, ikke andet end et publicity stunt. Hvor man frem for alt bare taber en masse gode penge, der så ikke kan gøre nytte andre steder.

    https://www.youtube.com/watch?v=MSZgoFyuHC8

    I stedet for at kaste penge efter den grønne kirkes taberteknologi, var pengene måske bedre investeret i innovation af næste generation kernekraft, hvor en af Gen 4 teknologierne (VHTR) reaktoren vil kunne levere procesvarme med en temperatur på over 1000 grader C.

    I hvilket omfang procesvarme med en så høj temperatur så helt eller delvist kan benyttes af lige præcis Aalborg Portland, kan Søren måske bedre svare på.

    Pointen er dog at det generelt i dansk industri, måske er smartere at undgå CO2-udledningerne, bla. vha af EL og procesvarme fra Gen 4 kernekraft, fremfor at spilde penge på CCS, en død engangsinvestering, der kun har omkostninger og intet afkast, der giver mening.

    https://www.gen-4.org/gif/jcms/c_9362/vhtr

    Mht. at det lidt uhyggeligt, i Danmark er blevet helt naturligt at overskride offentlige anlægsprojekter, har Bent Flyvbjerg nogle (underholdende og let fordøjelige) kommentarer, det er værd at lytte til.

    “Nu havde Storebæltsforbindelsen fået grønt lys, og man havde hyret et dansk firma til at grave tunnelen. Det var ellers ikke en disciplin, man havde meget erfaring med i Danmark, og da slet ikke i det omfang.

    “Dum idé,” kom det tørt fra faren. “Hvis det var mig, der skulle have gravet så stort et hul, så ville jeg hyre nogen, som havde prøvet det før.””

    ““Det handler om erfaring,” siger Bent Flyvbjerg. “De uerfarne skynder sig ud for at lave noget. Men det, de ender med at lave, er ulykker.”

    “Prøv at kigge på de hospitalsbyggerier, der er i gang i Danmark lige nu,” siger Bent Flyvbjerg. “Man har besluttet, at der skal bygges nye hospitaler i alle fem regioner, og dem vælger man så at bygge samtidig. Det er jo fuldstændig hul i hovedet, at man ikke bygger ét hospital ad gangen, så entreprenørerne kan lære af hinanden.”

    https://www.zetland.dk/historie/s8D3lLNk-a8l4v9jA-37920

    Endelig er hele den grønne kirkes plan helt uden jordforbindelse, ifølge Bjørn Lomborg.

    En plan hvor man for hver krone man investerer i den grønne kirkes plan, retur sparer ulykker til en værdi af 17 øre …. altså et voldsomt negativt afkast på mere end en faktor 5, i henhold til Lomborg.

    Isoleret set for lille Danmark, mener Lomborg også at der er flere positive sider end negative sider ved et varmere klima, samt at fokus bør lægges i de store udviklingslande.

    Dem får man bedst med, hvis man f.eks. udvikler dansk Gen. 4 kernekraft på samlebånd, så det bliver den lave pris for grøn kernekraft, der får den store verden med på den grønne vogn … og det hjælper man jo ikke på vej, sålænge man bekæmper kernekraft.

    Endelig, blot for at sætte Aalborg Portlands lille stunt i perspektiv.

    Hvis hele EU blev CO2-neutrale imorgen, efterladende sig en smadret natur og økonomi, ville effekten i slutningen af dette århundrede være at den globale temperatur blev sænket med 0,14 C, i henhold til Bjørns beregninger.

    https://web.24syv.dk/audio_clips/328323

    Hvad har vi opnået, hvis operationen mislykkedes, og patienten døde?

  6. Michael Johansen

    …eller “den Grønne Afvikling” (af den vestlige civilisation), som jeg er begyndt at kalde det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*