Debatindlæg, Energipolitik

Et godt isoleret kludetæppe

Et debatindlæg i mediet Klimamonitor har følgende besked til os alle: “Danmark skal være foregangsland for energieffektivitet i EU, også når det gælder kommunernes bygninger.”

Hvor vi i stedet burde være et foregangsland i en energiforsyning, der ikke er afhængig af ineffektiv energilagring og backup.

Danmark skal åbenbart være foregangsland på en række områder (hvor Danmark i realiteten i stor udstrækning er det modsatte), nu også mht. energieffektivitet.

Det jo bemærkelsesværdigt, at man på den ene side ønsker at være energieffektiv, når man tvinger plasticpose-bygninger med kostbar isolering og skudsikker dampspærre ned over danskerne. Hvor danskerne således berøves deres frie valg til at bo i et hus med naturlig ventilation.

Så skal der isoleres!

Det kan jo aldrig være det offentliges ret (det offentlige, der altid ved bedst), at diktere hvordan danskerne skal bo.

Samtidig med at man har denne bygningstvang, tvinger man også danskerne til at leve med et voldsomt ineffektivt kludetæppe af en EL-infrastruktur.

Det bemærkelsesværdige ligger i, at hvis man 100% anvendte den eneste energikilde, der forbydes (kernekraft), ville det mht. CO2-udledninger være helt ligegyldigt, hvor tyk isoleringen var … såfremt man opvarmede med EL eller kernekraft-fjernvarme (man ville fortsat være “grøn”), mens man omvendt med en ineffektiv energisektor aldrig bliver 100% “grøn”, uanset hvor mange milliarder man tvinger danskerne til at smide efter plasticpose-huse.

Men nej, fordi man gennemtvinger et ineffektivt energisystem, et kludetæppe strikket sammen af tro og overtro, ideologi, batterilagring, frekvensstabilisering, vind, sol, vand, biomasse, geotermisk varme, olie, gas, kul, gavntræ, halm, biogas, varmtvandssolfangere, affaldsafbrænding, hvor man køber affaldet, sårbare HVDC-forbindelser, hvor der hentes brunkulskraft og kernekraft osv., er man på bagkant nødt til også at bruge penge på plasticpose-huse.

Jamen så bliver vi aldrig 100% grønne, uanset hvor meget vi ruinerer os selv ved hyppige besøg i Rockwool-købmændenes butikker.

Hvor det at vi skal være “grønne” på bekostning af det grønne, så helt overordnet kun er en religiøs / politisk / ideologisk præmis, man ikke behøver at købe ind i.

Del på de sociale medier

6 Comments

  1. “Sparekrav flopper: Vi skruer op for varmen i lavenergihuse”

    https://ing.dk/artikel/sparekrav-flopper-vi-skruer-op-varmen-i-lavenergihuse

    Og hvilken ret har staten (dem der ved bedst) til at bestemme om en borger skal bruge sine penge på et varmt indeklima, et samtalekøkken eller en voldsom kostbar og tung Tesla?

    Staten kan godt tvinge folk til at bruge alt for mange penge på grøn kirketeknologi, når der bygges nyt hus, men staten eller kommunen kan endnu ikke tvinge folk til at fryse …. da på nær, hvis man sidder i en offentlig bygning.

    Der er et omvendt proportionalt forhold mellem det offentliges magtmisbrug, og borgerens frihed med tilhørende livskvalitet.

    Hvor systemet er skruet sådan sammen, at det offentliges (dem der ved bedst) magt er selvforstærkende og støt vokser år for år.

    På et tidspunkt vil statens spændetrøje på folket være så stram, at man næppe kan kalde samfundet for hverken frit eller et folkestyre.

    Vi er ved at miste noget værdifuldt … vores frihed til at træffe de valg der passer os bedst.

  2. Hej Michael

    Ja, det handler helt enøjet kun om CO2, hvor natur og dyreliv ingen værdi tilskrives når VE-industri plantes i det grønne, ligesom det for den grønne kirke også er ligegyldigt at borgernes økonomi og helbred belastes af plasticpose-huse, hvor kondensvand drypper ned fra loftets genvex kanaler.

    Nu er lungesygdomme grundet asbest blevet afløst af lungesygdomme grundet obligatoriske skimmelsvampe-huse, den stat der ved bedst, vha. overformynderi og magtmisbrug, tvinger ned over borgerne … så kan vi efterfølgende belaste sundhedsvæsenet, med nye patienter, dem der ved bedst, har på samvittigheden.

    Statens og EU´s overformynderi, med tilhørende idioti 24/7, for borgernes penge vel at bemærke, kender ingen grænser.

    År for år går det kun en vej. Mindre personlig frihed, og mere statslig styring af vores liv, ned til den mindste detalje.

    Nu senest også med et EU diktat om “at ubeboede bygninger med mere end 20 offentligt tilgængelige parkeringspladser skal have en ladestander”

    Det mærker de små landsbykirker, der tvinges til at bruge store beløb på den grønne kirkes teknologi, således at hver kWh, ladet ved disse ladepunkter, nemt kan komme til at koste et astronomisk beløb.

    https://www.tekniq.dk/nyheder/bliv-genopladet-til-gudstjenesten/

    Når staten og EU med tvang (for de ved jo bedst), tvinger deres ideologi igennem, bliver det ofte både dumt, dårligt, dyrt.

  3. JENS JAKOB KJÆR

    Godt indlæg. Paradoksalt nok kæmper klimabevægelsen for et koldere klima samtidig med at vi kvæles i isolering.

  4. Michael Rasmussen

    Held og lykke, siger jeg bare.
    Jeg har prøvet det og gør det aldrig igen.
    For 20 år siden byggede jeg et hus med 300 mm. isolering i væggene og 500 på loftet og lavenergiglas.
    Med fuld plastikdampspærre overalt.
    Det var for det første ikke nemt at varme op.
    Meningen var at det skulle varmes op med en varmepumpe, men der blev aldrig rigtig varmt.
    Kun i stuen hvor den sad, var det nogenlunde, så vi blev nødt til at have en brændeovn også.
    Det værste var at der altid var så fugtigt i huset, med mug på væggene osv. så jeg fik astma og vi måtte anskaffe en affugter som kørte næsten konstant.
    Så var der ikke megen besparelse alligevel.
    Godt det ikke var nu, med de strømpriser vi har idag.
    Nu bor vi i et gammelt, normalt isoleret hus uden dampspærre, og har ikke de problemer og varmeudgifter som før.
    Så – held og lykke med plasthusene.
    Det bliver uden mig.

  5. Jørgen Keinicke

    Debatindlægget i Klimamonitor er skrevet af direktør Katrine Bjerre fra Synergi, som er en interesseorganisation for klimaindustrien. Klimaindustrien i Danmark har alt for stor indflydelse på politiske beslutninger. Herved sikrer klimaindustrien sig igennem politikernes lovgivning større omsætning og profit.
    Tak iøvrigt for et godt indlæg.

    • CLAUS BEYER

      Præcis. Klimaindustrien har fingrene nede i det arbejdende folks lommer via politikerne. Det er smart gjort. Både klimaindustrien og politikerne tjener på det. Befolkningen taber. Vi må håbe at firmaer som Ørsted går konkurs med et sådant brag, at danskerne vågner. De 225 milliarder kroner, som Ørsted har mistet siden M. Nipper overtog direktørstolen for et par år siden, svarer til mere end 70.000 kr pr. arbejdende dansker. Det er virkelig mange penge. Det er ufatteligt, at danskerne finder sig i det. Forhåbentlig kan en opvågning i befolkningen sætte gang i bygning af et kernekraftværk eller to. Men det kræver nok, at vi får den uduelige, totalitære regering skiftet ud med en der bare har en smule forstand på det, de snakker om. Ikke mindst økonomi og naturvidenskab. – Og så synes jeg i øvrigt, at vi burde indføre demokrati i Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*