Debatindlæg, Klimapolitik

Klimakrise?

Kigger man på klimaforandringer gennem jordens historie, vil vi så også have en “klimakrise” hver gang klimaet af naturlige årsager ændrer sig (hvis vi for en (meget) kort stund antager, at klimaet lige nu 100% ændrer sig grundet menneskehedens CO2-udledninger)? Eller har vi kun klimakriser, når de er menneskeskabte, eller der går politik/religion i et klima, der helt naturligt og altid har været under forandring?

I så fald kunne man pege på en hel del andre menneskeskabte kriser, der måske fortjener mindst lige så meget opmærksomhed som klimaforandringer, og hvor vi i så fald meget hurtigt ville løbe tør for penge.

Vil politikere også kalde den næste istid for en klimakrise, eller vil de kalde den for en naturlig ting, man ikke skal blande sig i, på trods af at konsekvenserne for den nordlige halvkugle kan blive langt, langt, langt alvorligere? Og vil man til den tid også lege Gud, og diktere en “sort omstilling” hvor f.eks. al CO2-neutral energiteknologi forbydes, så det kun er tilladt at benytte fossilt brændsel, til at afhjælpe denne nye “klimakrise”?

Næste istid?

Var den sidste istid en klimakrise? Var den sidste supervulkan en klimakrise? Var den sidste store sten fra det ydre rum en klimakrise? Eller var det blot hændelser, menneskeheden kan takke for, at vi eksisterer den dag i dag?

Ja, historien har lært os, at det, der umiddelbart ser ud til at være skidt, måske slet ikke var så skidt endda.

Og hvem ved, om den fossile tidsalder ikke har hjulpet menneskeheden med at få udskudt den næste istid lidt?

Hvem af de “kloge” hoveder inde på borgen har egentlig indsigt nok samt retten til at udråbe, hvad der er en krise, og hvad der ikke er en krise? Hvem ved, at den nuværende “krise” ikke på sigt vil bringe mere godt end skidt med sig? Og hvem ved, at kuren ikke bliver langt værre end en midlertidig feber?

Skal vi også ved fremtidige mere eller mindre naturlige klimaforandringer, sætte vores velstand over styr hver gang Jesper. T råber dommedag? Blot så vi kan lege Gud og forsøge at bevare et politisk/religiøst dikteret normal-indeks for klimaet på Rumskibet Jorden? Eller skal vi, som vi altid har gjort det, blot tilpasse os? Hvor vilkårene på denne planet altid har været at ”de bedst egnede overlever”, survival of the fittest?

Og nu vi er ved det naturlige, hvor naturligt er det i grunden at plastre kæmpe arealer til med VE-industri? Hvor naturligt er det at blokere naturlige vandveje med vandkraft? Hvor naturligt er det at industrialisere biomasse-afbrændinger, og hvor naturligt er det at være veganer?

Er Vesten, EU og Danmark “fit”, eller skal man måske kigge andre steder hen for at finde dem, der er “fittest” til nutidige og fremtidige menneskeskabte/naturlige forandringer?

Det eneste, vi med sikkerhed ved, er, at vi lige nu er ved at lave en menneskeskabt økonomisk krise. Så lad os da starte med at løse den.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

8 Comments

 1. Sort sol udskiftes med sort VE industri

  “Ornitologer gruer for, at 400 meter høje vindmøller ved Vadehavet fortrænger naturfænomenet sort sol.”

  Det bliver hver dag tydeligere, at den grønne kirke ikke er på en grøn mission, men på en korsridder mission hvor det grønne nu skal nedkæmpes med deres nyeste våben, de langtrækkende og 450 meter høje kors.

  Vi står derfor ikke i en klimakrise, men i en grøn krise, der i forceret tempo, og for skatteydernes penge, hastigt forværres.

  Hockeystaven viser en direkte sammenhæng mellem de penge der pumpes i den grønne kirkes krigsmateriel, og antallet af naturområder der bliver nedkæmpet.
  Hvor den grønne kirke mangler flere penge til krigsmaskinen, hvorfor den øverstbefalende har kommanderet en højere arbejdsmoral blandt de danske kammerater.

  https://klimamonitor.dk/nyheder/art9572891/%C2%BBVerden-vil-miste-verdensarv-for-et-par-vindm%C3%B8ller%C2%AB

 2. Karin Egede

  Tænkte jeg det ikke nok…….at Videnskaben godt ved, at Solen og Vulkanudbrud har direkte indflydelse på Jordisk Evolution og Klimaforandring:
  https://videnskab.dk/naturvidenskab/saadan-har-klimaet-forandret-sig-over-millioner-af-aar/
  https://videnskab.dk/naturvidenskab/oe-dukkede-pludselig-op-i-stillehavet-med-helt-ukendte-livsformer/?utm_medium=email&utm_source=Vores%20nyhedsbrev
  Og nu kan Island anno 2023 måske snart igen lære os noget konkret: , https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-11-12-magma-kommer-taettere-paa-vaerst-taenkelige-
  scenarie-bliver-mere-og-mere-sandsynligt
  OBS: Jeg har selv oplevet mange forskellige former for Jordskælv, både i Mexico City og i naturen, herunder ude på sandstranden ved Stillehavskysten, hvor man først hørte lyden som buldrende torden fra jordens indre, ørne der samtidig straks flagrede rundt fra sin rede på klippen og så kom rystelserne!!! Der tales altid om et epicenter!!! ??? – og nu har jeg ved læsning af ovenstående artikel fået bekræftet min tro på, at:
  Jordskælv er forårsaget af den glohede Magma, som bevæger sig rundt i Jordklodens “Magma-Tarmsystem”, og når Magmaen rammer Vand under jordskorpen/jordoverfladen, opstår der en Eksplosion, som med et brag og buldren får jorden til at ryste enten opad/nedad eller fra side/til side, og nogen gange begge dele -som ved det store jordskælv i Mexico City i 1985, jeg oplevede fra 8 etage!!!
  OBS: Gad godt vide, hvad der sker den dag Magma rammer et fremtidigt CO2 depot i undergrunden???
  OBS: Gad også godt vide, hvor megen skade alle de forskellige opsendelser af Rumraketter rent faktisk gør på vort OZONLAG???
  OBS: STOP den altødelæggende, modbydelige KRIGSFØRELSE mennesker imellem (eksempelvis Rusland-Ukraine og Israel-Hamas-Mellemøsten) og mod vort Dyreliv og Naturen, som jo ikke kan tæmmes – eller vent og se, når Naturen og Dyrelivet for alvor sparker baglæns/Forlæns – hvis I (eksempelvis EU, FN, G7, NATO, UNESCO m.fl.) tør det!?
  Tænk over det!?

 3. Ian Ditlevsen

  Og det i en tid, hvor serier som Walking Dead, The Last Ship for ikke at nævne Z Wars og I Am Legend har gået sin sejrsgang.

  Hvad er det ved Dommedag, vor tid er så fascineret over?

  Ud over selvfølgelig finansverdenens hunger efter det næste investerings/skatteudskydelses-projekt.

  Kan man håbe på, det øgede renteniveau gør tåbelige investeringer i Green Tech urentable, og flytter fokus til ægte bæredygtighed, hvor vi får udviklet de varme lande i mere vestlig retning, så de ikke behøver flygte hertil, men kan leve og trives, hvor de er født?

 4. Det er formentlig ikke mere end omkring 150 år siden, at den sidste såkaldte ‘lille istid’ ebbede ud; den havde da varet henved 400 år; før da var klimaet på kloden antagelig betydeligt varmere end i dag, jfr. at Grønland blev koloniseret af Erik den Røde Torvaldson omkring år 1000; dengang var klimaet i Sydvestgrønland mindst lige så varmt som i dag; Blandt andet dyrker de lokale grønlændere nu angiveligt kartofler og andre landbrugsafgrøder som et godt supplement til den lokale økonomi, der traditionelt har været baseret på fiskeri. Under den lille istid forsvandt nordboerne fra Sydvestgrønland; men området blev dog hurtigt overtaget af inuitter, der immigrerede til Grønland fra polarområderne i det nordlige Canada.

 5. Gad vide, om menneskeheden har brug for at tro, at de ved handlinger/ofringer kan formilde de højere magter. I broncealderen ofrede vi bornch til guderne for at sikre, at Solen stod op. I dag ofrer vi penge på at forilde klimatruslen.
  Kunne vi ikke lære at se på facts:
  1) Marskens beboere vidste, at oversvømmelser kan forekomme. Derfor byggede de deres huse på værfter (“Jordforhøjninger)
  2) Enhver ved, at ser det ud til regn, tager man regntøj på eller en paraply med. Ingen går i gang med at forsøge at få skyerne til at rende den anden vej!

  Og hvem siger, at den nyværende tilstand er idealtilstanden! Måske vi lever i en hungertid, hvor temperaturstigningerne er processen mod normaltilstanden. For et væsen, som i generationer har levet om natten, er en solopgang en katastrofe.

 6. Hvor religionen går ind, går forstanden ud.

 7. JENS JAKOB KJÆR

  Der er ingen tvivl. Vesten er ved at nedlægge sig selv i himmelråbende dumhed. Læs Klimakætteren.com

 8. Erling Petersen

  Vedrørende en kommende istid.

  Jeg er jo blevet en moden mand og har oplevet lidt af hver – og kan stadigt huske lidt af det. Der var også klimakonferencer før CO2- hysteriet begyndte omkring 1990, efter at prisen på olie kollapsede i 1986. Indtil da, var det meget presserende emne: Hvad kunne vi gøre for at undgå en kommende istid. Panikken har ikke ændret sig, men årsagen har.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*