Debatindlæg, Klimapolitik

Ak og VE.DK

VE.DK med Radikal “forperson”, der tydeligvis tilhører den grønne kirke, har på deres hjemmeside publiceret en god gang sludder og skræmmekampagne, som vi kender den så godt fra OOA-tiden, hvor ordet ”atombombe” selvfølgelig også nævnes, til skræk og advarsel.

Man vil jo gerne have, at de ukyndige siger atomkraft = atombombe, mens man ikke ønsker at folk tænker vindmølle = visuel forurening.

Nu ved vi godt, hvor de Radikale står, men lad os alligevel kigge lidt nærmere på, hvad den grønne kirke, her ved VE.DK, har at byde på.

Siden er stort set sludder og skræmmekampagne fra ende til anden, udarbejdet af folk, der ikke har den fjerneste forståelse for, hvad det vil sige at være grøn, rationel, realistisk eller økonomisk ansvarlig. 

Deres vision om 100% VE i verden er helt på månen, en prohibitivt kostbar og ikke gennemtænkt vision, der på ingen måde er hverken grøn eller realistisk, men det modsatte.

Herunder 10 eksempler fra et opslag om kernekraft.

  • Atomkraft er en farlig og meget dyr løsning

Sludder at det er farligt og sludder at det er dyrt.

  • I VedvarendeEnergi arbejder vi for en omstilling baseret på 100 procent vedvarende energikilder i hele verdenen, og på den måde bidrage til den grønne omstilling.

Sludder. Utopi at 8 mia. mennesker skulle hoppe i VE fælden, og derudover er VE alt andet end grønt, ikke mindst visuel og støj-forurening taget i betragtning, ligesom sol og vind er voldsomt areal- og råstofkrævende, mens biomasse i dansk skala er direkte ødelæggende for det grønne, og utilstrækkelig i global skala.

  • Man har ikke fundet lagringsmuligheder for det højradioaktive affald

Sludder. Derudover er letvands kernekraft-affald ikke affald, men snart værdifuldt brændsel.

  • Havvind- og solkraft i Danmark kan nu produceres til under 30 øre/kWh.

Sludder. Det er useriøs manipulation at tage pris fra møllehat. Kig bare på din elregning inkl. nettariffer her i vindmøllernes hjemland, den ligger langt fra 30 øre/kWh, og det gør den fordi sol og vind producerer i under 50% af tiden, sol svigter hver nat og vinter, hvorfor kostbar backup, og kostbar infrastruktur altid går hånd i hånd med sol og vind … og så bliver prisen og CO2-udledningerne noget helt andet. Hertil kommer visuel forurening fra sol- og vindindustri i natur og landskab … den skal også prissættes.

Om Gen 4 kernekraft skriver VE.DK:

  • Dermed kommer de for sent til den hurtige indsats for at erstatte fossil energi

Sludder. Gen 4. kernekraft har et gigantisk potentiale til at blive markant bedre og billigere, hvor kernekraft selvfølgelig hele tiden udvikles til det bedre, præcis som alt andet udvikles, og hvor sol og vind har langt mindre potentiale.

Kernekraft bliver planetens primære energikilde, alene fordi realiteterne er, at der ikke findes alternativer der kan skaleres i global skala. Og at forsøge at forsinke kernekraft yderligere, tjener kun det formål at denne grønne grundlast forsinkes, til skade for den grønne omstilling, VE.DK siger de ønsker.

Historisk set har kernekraft leveret den grønne vare langt hurtigere end VE, og det bliver i særlig grad tilfældet med samlebånds-produceret kernekraft.

Om de Små Modulære Reaktorer (SMR) skriver VE.DK:

  • Det vil kræve en meget stor, nok urealistisk stor, serieproduktion for at det skal blive billigere.

Sludder, hvad ved VE.DK om det, rent gætværk. Derudover er der mange andre forhold der gør lokale SMR´s billige, som f.eks. at de kan opstilles lokalt og dermed spare kostbar infrastruktur og transport tab.

  • Et andet problem er en reaktor i en container ikke har den samme sikkerhed som en normal reaktor med en kraftig betonindeslutning.

Sludder. Der er jo netop ikke en kraftig betonindeslutning, fordi de Gen 4 kernekraftværker, der ikke har en betonindeslutning, netop er så sikre, at de ikke har behov for en sådan.

Om thorium skriver VE.DK:

  • Det kan derfor ikke bruges i en atomkraftreaktor.

Sludder. Bla. Copenhagen Atomics vil bruge thorium som brændsel, hvor thorium inde i reaktoren omdannes til bl.a. uran-isotoper der er fissile.

  • Uranminedrift og brændselsproduktion giver også store mængder affald

Sludder. Affaldsmængden er ingenting i forhold til minedriften til særdeles råstoffrådsende vind- og sol-industri. Derudover er thorium et biprodukt ved minedrift til bl.a. – ja rigtig gættet – sol og vind, ligesom uran kan udvindes af havvand, hvor der findes gigantiske ressourcer. 

Her er en fin lille præsentation vedr. kernekraft, der så klart viser, at alt hvad VE.DK skriver er enten misforstået eller bevidst manipulerende.

Del på de sociale medier

10 Comments

  1. Svenskerne undrer sig, og med god grund.

    “når det kommer til energipolitik, undrer mange svenskere sig over, hvad Danmark gør nu og i fremtiden, skriver Samuel Estenlund fra Lund Universitet.”

    “Fossilfri basiskraft kan virkelig kun opnås i stor skala på én måde, og det er atomkraft.”

    “Hvis Danmark skulle bygge to moderne reaktorer, så ville de være nok til mere end halvdelen af Danmarks årlige elforbrug.”

    “Der er dog andre reaktortyper end nutidens generation tre på kortet. Der tales blandt andet meget om små modulære reaktorer (SMR) som kan bygges på fabrikker i stedet for på stedet, og i større antal, så produktionsomkostningerne kan blive lavere.”

    https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/svensk-forsker-skal-danmark-investere-i-atomkraft

  2. Nu vil DI også have kernekraft i DK.

    Hvor Lars udtaler:

    “Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) ser ikke ser traditionel kernekraft som en løsning i Danmark, men er ikke principielt imod mikrokernekraftværker, der er sikre og kan hjælpe med den grønne omstilling”

    Lars (Danmarks helt officielle vindmøllelobbyist nummer 1) mener altså at moderne kernekraft er både sikker og kan hjælpe med den grønne omstilling, men blokerer alligevel for kernekraft i ind- og udland.

    Mens vores ven fra AAU, Professor Brian, som altid, kommer med sin standardkommentar.

    “Brian Vad Mathiesen, der er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, er skeptisk over for DI’s forslag og peger på forskningsresultater, der viser, at strømmen fra de små generatorer ikke bliver billigere end konventionel atomkraft, der er mindst tre gange dyrere end strøm fra solceller og vindmøller.”

    3 gange så dyr? og forskningsresultater?…er det hans egne “forskningsresultater” fra AAU, han her omtaler? det må det vist være.

    https://www.atomkraft-jatak.dk/wp-content/uploads/2023/06/Billigst-og-hurtigst-i-maal.pdf

    Også lidt besynderligt at når Danmark nu har brugt millioner på at uddanne Brian til energiprofessor, at han så fortsat ikke har forstået, at man ikke kan sammenligne møllehat pris 1:1 fra en utilregnelig energikilde, med en der er særdeles tilregnelig… Jamen hvad lærer man idag på de danske universiteter? Eller driver Brian blot pseudovidenskab, samtidig med at vi alle betaler hans løn?

    Man gør nok klogt i at tage alt hvad Brian udtaler, med et gran havsalt.

    At de to herrer ikke bare lader markedet afgøre, hvad der er dyrt eller billigt, er der en grund til.
    Og hvis kernekraft var 3 gange så dyrt, har Brian intet at frygte ved at lade det frie marked gøre hvad det frie marked et bedst til.

    På tide at vi får ophævet det danske kernekraftforbud, og får sat de frie markedskræfter fri på det danske energimarked, hvor politikernes og pseudovidenskabsfolks utidige indblanding, helt forudsigeligt, blot har ført til EU´s højeste EL-priser i DK, og måske snart den laveste forsyningssikkerhed.

    https://ing.dk/note/di-danmark-boer-indfoere-atomkraft-speede-den-groenne-omstilling-op

  3. VE.DK spiller på, at vores VE-mafia og OOA med voldsom sucess har fået lært alle, at vindmøller er sikre, mens Fukushima bekræfter hvor farlig kernekraft er, hvorfor vi i Danmark skal have vindmøller … det ved vi jo alle er sandt …. eller er det?

    Bortset fra at man idag ikke ville bygge et gammelt Fukushima-kraftværk-design i DK, ligesom vi heller ikke ligger i en jordskælvs- eller tsunamizone.

    Her er det også vigtigt at huske på, at hvis man vælger vindmøller, er det jo ikke det samme som at få vindmølle-EL i 100% af tiden, de producerer i under 50% af tiden, og helt tilfældigt, hvorfor det kun giver mening at snakke om vind- og solpakken, der er et mix af energikilder, der statistisk er langt farligere + en række af andre faktorer der hører med til helheden.

    Lad os lave et faktatjek, hvor det er vigtigt at man objektivt, som med den grønne omstilling, også evner at holde styr på proportionerne, hvad der er fakta, hvad der er fup, hvad der er tro og hvad der er propaganda.

    Nogen har også flyskræk, hvor det ville give mere mening at have bilskræk, hvilket meget godt illustrerer, hvor lidt rationelt vi mennesker ofte tænker … men den går ikke som regeringsleder, her må man tænke rationelt, når man har et ansvar for 6 millioner mennesker, og hvordan deres penge bruges eller som vi ser det idag, misbruges.

    https://youtube.com/shorts/S663dOMffho?feature=shared

    https://www.atomkraft-jatak.dk/fukushima-intet-at-frygte-udover-frygten-selv/

    https://www.atomkraft-jatak.dk/wp-content/uploads/2023/06/Hvilke-energikilder-er-de-sikreste.pdf

  4. De kloge hoveder vi har rendende rundt inde på borgen, er mere end villige til at ofre et Dansk potentielt giga-erhvervseventyr til deres grønne gud, et erhvervseventyr med titusindvis af arbejdspladser, der har potentiale til at få Tesla med deres gigafabrikker, til at ligne en lille nebengesjæft.

    https://www.berlingske.dk/business/atomkraftivaerksaettere-vil-bygge-et-nyt-eventyr-i-tesla-klassen

  5. I linket herunder kan man se den seneste udvikling fra Copenhagen Atomics, med et af Copenhagen Atomics’ afgørende patenter, the “Onion core”, der er ny banebrydende tungtvands MS Thorium teknologi.

    Kernekraft-teknologi der som den eneste teknologi vi kender, i modsætning til VE, alene har potentiale til at “frelse” planeten med stabil grøn grundlast, og frelse os fra en dystopisk vindmøllefremtid, og selvfølgelig netop derfor, også præcis den grønne teknologi, vores VE-mafia (borgen) så obstruerer.

    Og så har det potentiale til at blive voldsomt billigt, så alle kan være med.

    https://youtu.be/HUue5-QjT_o?feature=shared

    Tror ikke Copenhagen Atomics skal regne med at få statsstøtte, som Vestas har fået det.

    Opskriften på at lave en mindre formue, er at starte ud med en stor formue, og lade borgen investere formuen i den grønne kirkes teknologi.

  6. VE.dk påstår:

    “mens havvind- og solkraft i Danmark kan nu produceres til under 30 øre/kWh (300 kr/MWh = 40 €/MWh) for nye anlæg.”

    Hvor det så er meningen at læseren skal tro de trearmede tyveknægte er et røverkøb …. det er de skam også, bare ikke for forbrugeren.

    https://fagbladet3f.dk/artikel/vi-tjener-urimelig-meget-paa-stroem-i-oejeblikket

    https://www.berlingske.dk/virksomheder/otte-energihandlere-har-siddet-bag-laas-og-slaa-i-naesten-to-maaneder

    Lad os lave et faktacheck af EL-priserne her i vindmøllernes hjemland, på hvad EL lavet med den grønne kirkes teknologi + VE-respirator faktuelt koster.

    ” Denmark is the most expensive in the region at USD 0.350″

    Hvor vi ud af 230 lande, kan takke den grønne kirkes teknologi, med alt hvad dertil hører, for en flot 217´ende plads.


    Western Europe

    The cheapest electricity in Western Europe is in Norway, where the average price of one kWh is USD 0.093. The Åland Islands (USD 0.118) is the second cheapest in Western Europe followed by Andorra (USD 0.127). Denmark is the most expensive in the region at USD 0.350. The UK (USD 0.251) is the 5th most expensive in Western Europe and comes 190th in the world for cheap electricity.”

    https://www.cable.co.uk/energy/worldwide-pricing/

    Og lad os så kigge på den teknologi VE.dk sammen med den danske regering bekæmper i ind og udland.

    https://www.youtube.com/shorts/ApwCUcXwzvo

    Ja, man forstår jo egenlig godt, hvorfor vores VE-mafia mener det er nødvendigt med et vindmølle-monopol.

  7. For de nysgerrige, her en informativ video om Thorium fra “The Futurist”, der glider ned som nybagt brød.

    https://www.youtube.com/watch?v=tK2HdgxVP0E

    Mht. affald der sidst i video´en nævnes, er det jo problemet der allerede er løst. Og hvor man ofte glemmer, at ingen energiproduktion er uden affald.

    https://www.atomkraft-jatak.dk/atomaffald-et-allerede-loest-problem-der-alligevel-aldrig-bliver-loest-nok/

    Og hvor der lige nu udvikles teknologi (den danske regering modarbejder i ind/udland), der kan producere store mængder energi af affald, udnytte eksisterende affald, og reducere opbevaringstiden til 300 år, for den sidste lille rest af affald, der ikke kan udnyttes renttabelt.

    https://www.youtube.com/watch?v=QUTJoq_EP0E

    Videnskaben bringer os videre, som videnskaben (i modsætning til DSB og CCS), altid har gjort det.

  8. Kort nyt 143 fra REO, kan snart hentes fra REO´s hjemmeside.

    Her kan man bla. læse om hvordan flydende Gen 4. kernekraft kan komme til at revolutionere måden vi tænker energiforsyning på, hvor Jorden jo er en vandplanet, med temmelig mange km kyststrækning, og dermed temmelig mange opkoplingspunkter for flydende kernekraft, der absolut ingen landarealer optager, i skarp kontrast til VE.

    http://reo.dk/

  9. Dines Jessen Petersen

    De må være i symbiose med Aalborg Universitet.

    • Ja og SDU. Ved DTU og resten af landets universiteter render der sikkert også nogle vindmølle tosser rundt, der har gået på den samme vindmølle skole, hvis da ikke de alle har fået nyt arbejde i diverse uafhængige råd.

      Alle de rationelle professorer, bliver nok ikke hevet frem i dagslyset før tidligst når vi får en ny regering.

      Så må vi bare håbe danskerne er vågnet fra deres grønne rus forinden. Ja, ved det godt, et lidt naivt håb.

      The Hand That Rocks the Cradle Is the Hand That Rules the World

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*