Antarktis, Arktis, Klimaadfærd, PM

Ministeriet hjernevasker børn

Børne- og Undervisningsministeriet hjernevasker børn til at tro, at polerne smelter, selvom klimaudviklingen er langt mere nuanceret. Undervisningen, hvis man kan kalde det undervisning, vil også skabe yderligere klimaangst. Fra BørneTelefonen ved man, at klimaangst er et stort problem for børn.

Instruktionen, om hvordan det skal foregå, er udsendt af danmarks læringsportal – emu.

Overskriften lyder: ”De voksne taler om, at polerne smelter – hvad sker der?”

Aktiviteten er målrettet indskoling men kan også bruges i dagtilbud og SFO.

Om aktiviteten skriver emu:

Målet med aktiviteten er at give børnene sanselige oplevelser af, at sort materiale absorberer solens energi, og at hvidt materiale reflekterer solens energi.

Aktiviteten kan refereres til FN’s verdensmiljømål … for bæredygtig energi og klimaindsats.

Aktiviteten kræver ingen særlige forudsætninger og går konkret ud på at lade børn hænge klare poser med vand op foran to stykker pap, et sort og et hvidt, og undersøge hvad der sker.

Efter en times tid vil du på en varm sommerdag kunne mærke forskel på vandets temperatur.

Der kan løbende tages billeder …. som kan deles med forældrene, så samtalen kan fortsætte hjemme.

Det minder om noget, som jeg har set før. I slutningen af 70’erne gik mit yngste barn i en stor integreret børneinstitution. Når man skulle hente børnene, gik man igennem det store fællesareal, som var domineret af en plakatsøjle med kommunistiske kampagneplakater. På en stue byggede de atomraketter. ”Vi voksne kan også være bange” var dengang en populær børnesang. Dengang var det atomraketter, nu er det klima.

Det udsendte materiale giver indtryk af, at polerne smelter, og at albedo-effekten spiller en afgørende rolle. Ingen af delene er rigtig.

IPCC (FN’s klimapanel) fortæller, at stigende udledning af CO2 medfører, at den globale temperatur stiger. Ved polerne skulle temperaturen stige endnu mere end hvad, der er tilfældet med den globale temperatur. Det er endnu ikke sket.

Temperaturen i Arktis bølger, og siden 2016 har temperaturen været faldende. Havisarealet har siden 2007 været stabilt. Før den tid svandt havisarealet ind på grund af stigende temperatur.

Fig. 1: Udbredelsen af havisen i Arktis 2003-2022

I Grønland har temperaturen siden 2010 været faldende og indlandsisens afsmeltning har i de sidste 10 år været markant mindre end i de foregående 10 år. Kilde: GEUS.

Fig. 2: Massebalancen for Grønlands indlandsis 1986-2022

Climate Reanalyzer måler dagligt temperaturen i Antarktis. Intet tyder på, at temperaturen skulle være stigende.

Fig.3: Temperaturen i Antarktis målt dag for dag over året, 1979-2023

Havisarealet er i år formindsket ved Antarktis, men det har andre årsager end stigende temperatur.

Det udsendte materiale mangler en helt afgørende oplysning. Smeltende havis får ikke vandstanden i havene til at stige. Smeltevand fra indlandsisen på Grønland og indlandsisen på Antarktis vil derimod føre til vandstandsstigninger.

Forældrene er magtesløse overfor Børne- og Undervisningsministeriets ideologiske skoleridt, og børnene er ofre.

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. Allan G Larsen

  1) Hvorfor blive ved med at fylde børn med ængstelse? Børn skal lege og ikke gå rundt og være bange.
  2) Når CO2 er så stort et problem, hvorfor bliver man så ved med at fælde så mange træer for at bruge dem til piller, flis og træpiller biobrændsel.
  Jo mere skov man fælder, jo færre træer bliver der til at absorbere den CO2 mængde som produceres. Det er en kendsgerning at træer/planter omsætter CO2 til ilt. Derfor tænk lidt over konsekvenserne af den megen skovrydning.
  Jeg mener, at den fremtidige energiforsyning i stigende grad bør ske ved udbygning af kernekraft.

 2. Ja, det, der skulle være et folkestyre og demokrati, har vel udviklet sig i retning af et flertalsdiktatur, hånd i hånd med resten af EU.

  Hjernevask i den danske folkeskole er som nævnt ikke noget nyt, og måske samtidig et godt argument for at nedlægge folkeskolen, og erstatte den med privatskoler.

  Hvad der er nyt er, at metoderne og omfanget af statslig hjernevask / kontrol / overvågning, ikke mindst takket være den teknologiske udvikling, bevæger sig i en retning, jeg finder uhyggelig, og alt andet end folkestyre / demokrati.

 3. Hans Henrik Hansen

  “Det minder om noget, som jeg har set før”

  – jeg kan kraftigt anbefale at (gen)se aftenens ‘Deadline’:

  https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-svigter-dr-klimaet_400255

  hvor budskabet er, at DR bør (= skal) oppe sig langt mere for at proppe klima-alarmisme langt ned i halsen på seerne og lytterne!

 4. Bent Sørensen

  Jeg har altid undret mig over, at hvis havisen i Arktis smelter, så skulle albedoen stige.
  For albedoen for sne er 50-85, mindst for gammel sne og højst for nyfalden sne. Albedoen over vand ved en lavtstående sol er 50-80. Så der er stort set ingen forskel på albedoen over et isdækket hav og et isfrit.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*