Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Kerry og Kina

I avisen The New York Times kunne man læse et referat af USA’s klimaudsending John Kerrys besøg i Kina i juli måned. John Kerry er jo manden, der fanatisk går ind for klimakamp og grøn omstilling, alt i mens han flakser rundt i Verden i sit privatfly. Her følger et uddrag som gengivet på hjemmesiden Not a Lot of People Know That:

De kinesiske ledere afviste forsøg fra John Kerrys side i løbet af et tredages møde i Beijing på at overtale dem til at forpligte sig til en skærpet klimakamp, en reaktion der antyder, at spændingerne mellem de to lande gør det svært at samarbejde om en krise, der truer planeten.

Hr. Kerry dukkede op sent om onsdagen fra de lange forhandlinger i Beijing uden nogen ny aftale. Faktisk havde Kinas præsident, Xi Jinping, i en tale insisteret på, at Kina ville følge op på sine mål om reduktioner i udledningen af CO2 i sit eget tempo og på sin egen måde.

Xi Jinping

På trods af det følte hr. Kerry sig stadigvæk opløftet over, at Verdens to største forurenere havde genstartet deres forhandlinger, der ellers havde være nedfrosset i et år pga. anstrengte forhold over Taiwan, fri handel og andre problemer. Kerry fastholdt, at han ikke var skuffet over resultatet, og bemærkede, at bare det, at man talte sammen, var et fremskridt.

”Vi havde nogle meget åbne og ærlige diskussioner, men vi kom her for at flytte hegnspæle,” sagde hr. Kerry. ”Det er åbenbart, at vi har brug for lidt mere arbejde.”

Det er ikke at overdrive at sige, at omfanget af den globale opvarmning afhænger af beslutninger truffet af Kina og USA. Kina er nu ansvarlig for næsten en tredjedel af de globale udledninger, mere end alle andre udviklede lande tilsammen. For at undgå de alvorligste konsekvenser af en varmere Verden, er det afgørende at USA, den største udleder gennem tiderne, samarbejder med Kina om at reducere kulstof-forureningen, udtaler eksperter.

Hr. Kerry havde håbet på at overtale Kina til at påbegynde nedskæringen af sine CO2-udledninger hurtigere og til i en fart at udfase sit store forbrug af kul, det mest forurenende fossile brændstof. Mens USA står for 14% af de globale CO2-udledninger, er Kina ansvarlig for 31%, og landets forurening er stigende år for år. Kina har sagt, at man vil nå sine maksimale udledninger inden 2030 og ophøre med at udlede CO2 i 2060.

Xi Jinping, som ikke mødtes med hr. Kerry under dennes besøg i denne uge, sagde, at Kina vil følge sin egen tidsplan vedrørende reduktioner af udledningerne. ”Vejen og midlerne til at nå dette mål, og hastigheden og intensiteten, må og skal være vores egen beslutning og aldrig under indflydelse fra andre,” sagde Xi i en tale.

Diskussionerne med de kinesiske ledere om landets fortsat forøgede brug af kul var blandt de mest udfordrende, sagde hr. Kerry. Kina har bygget en stribe nye kulfyrede kraftværker i løbet af de seneste to år, og dermed fastlåst landet på en fortsat brug af kul. Hr. Kerry forsøgte uden held at skubbe på kineserne for at udfase brugen af kul og iværksætte en plan for nedskæringer i udledningen af metan, en drivhusgas der lækker fra olie- og gasboringer såvel som fra kulminer.

Så vidt New York Times.

Paul Homewood fra Not a Lot of People Know That bemærker så tørt, at kineserne simpelthen bare bad John Kerry om at skrubbe af. De skal nok selv bestemme, hvad de vil gøre med deres udledninger. Og det faktum, at Xi Jinping ikke ville mødes med Kerry, er også et klart signal. Det er trods alt Xi, der bestemmer det meste i Kina.

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Ja Kina og helt sikkert også Rusland, er da nok særdeles tilfredse med at vi bruger vores penge på meningsløse og særdeles kostbare “grønne” VE symbol projekter (der så alligevel slet ikke er så grønne endda), istedetfor et solidt forsvar og solid langsigtet kernekraft.

    Således ender vi med både at være sårbare mht. vores forsvar, men også mht. vores energiforsyning, der nok ikke kan udtænkes ret meget dårligere end hvad borgen, med hjælp fra AAU og gamle OOA folk, har formået mht. pris, forsyningssikkerhed og en meget lang liste med yderligere punkter.

    Målet må være at forarme landet og stoppe væksten, den vækst der hidtil har givet os alt det vi værdsætter, den vækst, velfærd, sikkerhed og livskvalitet vi nu er i fuld gang med at nedbryde igen, med nul eller minusvækst fortalerne i front, dem der ikke evner at tænke scenariet med nul og minusvækst til ende, ikke mindst i forhold til hvad der sker med Øst / Vest balancen når Østen fornuftigt nok ønsker at fortsætte deres vækst.

  2. peter schoubye

    Kina deler åbenbart ikke Vestens klimaalarmisme og blinde tro på CO2-udledning som årsag til katastrofal global opvarmning og bekæmpelse af CO2 med kostbar “grøn omstilling”. Men Kina argumenterer heller ikke imod vor klimaalarmisme, for kineserne og Xi er i virkeligheden godt tilfredse med og roser os tilmed for, at vi svækker vor økonomi med meningsløse trillion-omkostninger til grøn omstilling.

    Kineserne ved, at der ikke er noget videnskabeligt bevis for, at årsagen til den nuværende globale opvarmning (1,1 grader i de sidste 150 år) skulle være udledningen af CO2 fra afbrænding af fossile brændsler, der har fået atmosfærens indhold af CO2 til samtidigt at stige fra 280 ppm til i dag 410 ppm. I alle de 5 – 10 tidligere varmeperioder i de sidste 400.000 år var temperaturen op til 3 grader højere end i dag af andre (naturlige) årsager end CO2. Det er meget sandsynligt, at den nuværende opvarmning lige så vel har naturlige årsager.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*