Klimarealisme i medierne, Opdaterede Temperaturer

Temperatur-fusk

Det er et velkendt fænomen, at temperaturkurverne fra de seneste 100-150 år løbende bliver justeret af de ansvarlige institutioner. Herhjemme har Ole Humlum på sin side Climate4you påvist, hvordan de store globale kurver, f.eks. NASA/GISS og HadCRUT er blevet ændret fra år til år. Tilsvarende har Jennifer Marohasy studeret fænomenet for Australiens vedkommende, og hun er meget kritisk over for det australske Meteorologiske Institut – BOM.

Det mærkelige ved hele sagen er, at det drejer sig om målte temperaturer, hvor nogen har aflæst et termometer og derefter omhyggeligt nedskrevet resultatet i en bog eller på et stykke papir. Hvordan er det så muligt at ændre de tal, her mange år senere? Endnu mere bemærkelsesværdigt bliver det, når man opdager, at tendensen næsten altid går i retning af at gøre fortiden koldere og nutiden varmere. Derved kommer temperaturkurverne bedre til at afspejle teorierne om den menneskeskabte globale opvarmning.

Nu har Paul Homewood fra Not a Lot of People Know That kigget på Verdens ældste temperaturkurve, den midtengelske måleserie (CET). Den går helt tilbage til 1650. Her følger en oversættelse af Homewoods artikel om emnet:

Sidste år foretog Met Office [det engelske Meteorologiske Institut] nogle ændringer i CET. Jeg var ikke særligt opmærksom på det tidspunkt, da ændringerne så ud til at være små.

Da jeg skrev min årlige rapport i 2022 opdagede jeg imidlertid, at mens sommeren 1995 i den originale Version 1 var 0,1 grader celsius varmere end sommeren 2018, havde de byttet plads i Version 2. For at være mere præcis, sommeren 1995 var blevet kølet med 0,07 grader mens 2018 var blevet opvarmet med 0,13 grader.

Jeg har nu kigget på det fulde datasæt, og fig. 1 viser de årlige justeringer fra Version 1 til Version 2.

Fig. 1: Afvigelser mellem de to versioner af CET, 1650-2020, i grader celsius

Tal større end nul er, hvor V2-temperaturerne er højere end V1.

Som I kan se, er justeringerne op til 1970 små og uden noget åbenbart mønster, der er små variationer op og ned, der ophæver hinanden.

Men så temmelig pludseligt er årene fra 1970 til 2003 nedkølet betragteligt. Og lige så pludseligt er temperaturerne efter 2003 sat op igen.

Der er ingen tvivl om, at Met Office vil komme med én eller anden søforklaring, men desværre er det en del af en meget mere udbredt manipulation med de globale temperaturer – og den manipulation går altid kun én vej, nedkøling af fortiden op opvarmning af nutiden.

Bortset fra de diskrete ændringer i den generelle udvikling, så ændrer manipulationen resultaterne af sammenligninger mellem nylige temperaturer og så dem fra 1970-erne, 80-erne og 90-erne. Somrene i 1995 og 2018 er det klassiske eksempel. Når 1995-temperaturen nedkøles med 0,07 grader er den kun på niveau med temperaturen i fjor, i stedet for at være varmere.

Og selvom vi ikke har en V1-temperatur for sidste sommer, er det vist sikkert at antage, at V2-temperaturerne blev pustet op på samme måde som 2018, der jo blev justeret med de 0,13 grader.

Alt det her sætter Met Office i et dårligt lys.

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Lars Nielsen

    Det minder om George Orwells dystopi “1984”, hvor hoved personen er ansat i ministeriet for sandhed med den opgave at ændre dokumenter m.m. fra fortiden, så det passer sammen med nutidens politik.

  2. Man skal altid være kildekritisk, man skal altid kigge på hvilken hånd der føder en institution, og hvis det politiske virus har inficeret en sådan, skal man selvsagt være ekstra ekstra på vagt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*