Havstigninger, Klimarealisme i medierne

Havniveauet: Accelererer stigningen?

Der har været flere artikler i medierne om problemerne i New York, hvor specielt den skyskraber-dækkede Manhattan synker under vægten af alt byggeriet. Det skal så kombineres med de årlige globale havstigninger og så har vi klimakatastrofen. Vores gamle ven Willis Eschenbach har taget spørgsmålet op, og her gengiver vi den del af hans artikel i WUWT, der behandler påstanden om ”accelererende” havstigninger:

På hjemmesiden SeaLevelRise kan man finde følgende påstand:

”Havniveauet omkring The Battery, New York, er steget med næsten 9 tommer (ca. 23 cm) siden 1950. Hastigheden af stigningen er accelereret over de seneste 10 år og havniveauet stiger nu med 1 tomme hver 7.-8. år.”

Der er et link til NOAA’s havniveau-data for The Battery, New York. De ser sådan her ud (fig. 1):

Fig. 1: Havniveauet målt ved The Battery, New York, siden 1855.

Her ser vi, at der er en årlig relativ havstigning på 2,9 mm/år. Der er gået næsten 73 år siden 1950.  Det giver 211,7 mm – eller 8,3 tommer. Jeg går ud fra, at på nogle planeter vil det være ”næsten 9 tommer”, som de skriver. Jeg gætter på, at det er tæt nok på til regeringsarbejde.

Men er det sandt, at ”stigningens hastighed er accelereret i løbet af de seneste ti år,” som de skriver? For at få afklaret det spørgsmål, har jeg samlet havniveau-data fra fig. 1, hvor jeg dog har fjernet data fra før 1893, pga. den lange periode uden data. Resultatet er vist på fig. 2:

Fig. 2: Samme kurve som i fig. 1 (fra 1893) men optegnet, så udviklingen er tydeligere.

Så er det sandt, at ”hastigheden af stigningen er accelereret over de seneste 10 år”? Jeps, og det er et perfekt eksempel på det jeg kalder ”at lyve med sandheden”. Som I kan se i ovenstående data, stiger og falder havniveauet ret regelmæssigt. Den nuværende stigning startede i 2015. Den er næsten identisk med stigningen i perioden 2003-2011, som igen ligner stigningen før den, som igen var næsten den samme som stigningen før…

Fig. 3 viser udviklingen i acceleration og opbremsning i hastigheden af havstigningerne ved The Battery siden 1920. 

Fig. 3: Udviklingen i acceleration/opbremsning af havstigningen ved The Battery, i mm/år2. Hvert punkt viser de forudgående 30 års udvikling.

Det eneste, jeg kan sige, er, at det er godt, vi ikke havde disse hysteriske klima-alarmister tilbage i 1940-erne hvor accelerationen nåede sit maksimum i nyere tid. De ville være gået helt fra snøvsen, ligesom i dag, bare værre. … Den rå sandhed er, at hastigheden af havstigningen stiger og falder, og så vidt vi kan se, er det et udslag af naturens luner.

Konklusioner? Ja, New York synker, det har den gjort siden sidste istid. Og ja, bygningerne forøger hastigheden hvormed den synker … omend det set fra havniveau-data ikke har megen effekt.

Og ja, havstigningens hastighed varierer op og ned. Væn jer til det…

Del på de sociale medier

En kommentar

 1. Eyvind DK

  Jeps, løgnen om accelererende havstigninger er en af de største i hele komplekset om dommedagskatastrofale menneskeskabte klimaforandringer.
  Det er absurd, at medier og journalister ikke evner at afsløre de enorme misinformationskampagner, der udspys af klimaaktivister.
  Det store spørgsmål er, hvorfor msm går med på denne løgn.
  Er de selv blevet aktivister?
  Der har alle dage været gjort brug af løgn, hvis bare det var i den ”gode sags” tjeneste.
  Religioner, kirker, præster OG andre magthavere har gjort brug af løgn, hvis det kunne fremme deres sag.

  Nogle der især perfektionerede det system var kommunisterne.
  De havde en oplæringsprocedure til ALLE nye medlemmer – Agit/prop-kurser. (Direkte adopteret fra nazisterne?)
  ALLE kommunister skulle igennem disse kurser og lære, hvordan man kunne tviste, fordreje og direkte fylde folk med løgn, for at fremme egen sag. Man mente, at man vandt en debat, hvis bare man kunne trætte moddebattøren.

  I Vesten er næsten hele det politiske spektrum hoppet med på vognen.
  Ganske mange for at undgå cancelkulturen i klimakirken.
  At der er videnskabsfolk, der OGSÅ hopper med på den vogn – og ustraffet får lov til det – er en gåde!!!
  Og i Kina og i Indien klasker man sig på lårene af grin.

  M.h.t. havstigninger er det så himmelråbende let at afsløre løgnen!
  Der findes en forsknings afd. i Liverpool ved ”National Oceanography Centre”(NOC) – Permanent Service for Mean Sea Level(PSMSL) – der driver de en hjemmeside, hvor de samler alle tidevandsmålinger over HELE Jorden.
  https://psmsl.org/data/obtaining/map.html
  Disse data kan alle gå ind og checke.
  Her kan man klikke på tusindvis (måske kun hundredvis?) lokationer og forvisse sig om, at ikke et ENESTE sted er der målt acceleration.
  Selvfølgelig er der forskel i hastigheden af stigningen – ELLER fald – ved de forskellige målestationer.
  Niveauet bliver afgjort af BÅDE havstigning OG landsænkning.
  I Nordbotten falder havniveauet.

  Den igangværende havstigning har foregået i 10.000 år – TITUSIND!
  Og skyldes at Jorden er kommet ud af sidste istid, hvilket medfører at Jorden liiige skal omrokere sig p.g.a. af de enorme vægtændringer.

  Derudover ved videnskaben meget lidt om de enorme vandmasser der er i jordskorpen. Måske større vandmasser end over jordskorpen.
  At viderekolportere løgnen om acceleration i havstigning er ansvarspådragende!!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*