Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Fly-varme

I juli sidste år var der hedebølge i England. Her blev der for første gang målt temperaturer over 40 grader. Klima-alarmisterne var ekstatiske, her havde vi da endnu et bevis på den globale opvarmning, fremkaldt af menneskernes udledninger af drivhusgasser.

Det ene sted med den høje temperaturmåling var det engelske luftvåben RAF’s base i Coningsby. Her målte man i en kort overgang lige omkring kl. 15.12 en temperatur på 40,3 grader. Vejrstationen er placeret tæt på flyvepladsens startbane og der var mistanke om, at den kortvarige høje temperatur kunne hænge sammen med et passerende fly.

The Daily Sceptic har nu undersøgt sagen til bunds og udgivet en artikel om emnet. Man bad om aktindsigt og fik udleveret logbøgerne for flyvninger den eftermiddag. Optegnelserne melder om 3 landinger hhv. 15.10, 15.15 og 15.15. Flyene var Typhoon jagerfly. Piloter opgiver tidspunktet rundet op eller ned, således at 15.15 kan være alt mellem 15.12:30 og 15.17:30. Piloter har en interesse i at runde op, da de ønsker at have flest mulige flyvetimer i bogen. Det er derfor ganske sandsynligt, at alle tre fly landede omkring 15.12, én pilot rundede ned og de andre to op. Der var tale om tre erfarne piloter og de har for vane at lande tæt efter hinanden, måske kun med 30 sekunders intervaller.

Et Typhoon-jagerfly. Årsag til global opvarmning?

Temperaturmåleren viste en stigning begyndende ca. 15.10, og 15.12 var den steget med 0,6 grader. I løbet af det følgende minut faldt den igen med de 0,6 grader. Det engelske DMI Met Office påstod, at målingerne var blevet tjekket grundigt, og alt var i orden. Daily Sceptic henvendte sig til Met Office og spurgte til en eventuel sammenhæng med flyveaktiviteter, men fik ikke noget svar.

Der fremkom en anden forklaring baseret på skydækket, hvor der skulle være opstået et hul lige omkring kl. 15.10, hvorefter solen havde varmet luften op. Desværre for den forklaring viser satellitfotos, at der ikke var nogen skyer i hele området omkring kl. 15.

Så den mest nærliggende forklaring er nok de 3 jagerfly, der under landingen kørte lige forbi vejrstationen.

Hedebølgen d. 19 juli var en varm dag, omend det allerede om aftenen var overstået, der kom regn og temperaturen i London, f.eks., faldt med 20 grader. Men i løbet af dagen var der fem steder i England, hvor man målte temperaturer over 40 grader. Så Coningsby luftbasen var ikke den eneste. Men hvad så med de andre?

Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) klassificerer målestationer efter hvor stor tiltro, der er til deres målinger. Coningsby er således klassificeret med en måleusikkerhed på 1 grad celsius. En af de andre målestationer, der viste over 40 grader, er i St. James Park i London. Den er placeret ved siden af en asfaltbelagt sti og har ifølge WMO en usikkerhed på 2 grader.

De to næste stationer er også i lufthavne, den ene i Heathrow, der er en af Verdens mest trafikerede af slagsen. Det sidste målested er i den engelske botaniske have Kew Gardens, men det er placeret tæt på et af de enorme drivhuse og en brise, der passerer det varme glas kan sagtens give en kunstigt forhøjet temperatur.

The Daily Sceptic er meget kritisk over for Met Office og skriver følgende:

Med henblik på at måle temperaturer til bedømmelse af klimaforandringer over lang tid, er der kun få steder, der er mere uegnede end flyvepladser. Men alle lufthavne måler temperaturer i forbindelse med den daglige drift, og disse let tilgængelige data har fundet vej ind i både nationale og internationale datasæt. I England har Met Office stillet sig 100% bag historien om en ”klimakrise”. Enkeltstående målinger eller begivenheder bliver viderebragt til medierne og det fremmer alarmismen til gavn for planerne om Netto-Nul.

By-varmen er et stort problem for temperaturmålingerne, det har vi omtalt mange gange her på siden. I disse år hjemsøges vi af den ene rædselsberetning efter den anden om ”hedebølger” der har givet rekordhøje temperaturer og dødsfald blandt de ramte befolkninger. ”Sammenkædnings-videnskaben” har travlt med at fortælle os, at de høje temperaturer ville være ”helt umulige” uden den globale opvarmning. Det siger computermodellerne selv…

Vi står midt i en massiv bølge af propaganda, hvor de røde vejrkort på TV er endnu et eksempel på hvor skamløst hele sagen gribes an. Og imens fjerner det hele sig mere og mere fra seriøs videnskab.

Del på de sociale medier

3 Comments

  1. Allan G Larsen

    I 50,erne, havde vi også kølige, regnfulde somre vekslende med hedebølger, men der var der bare ikke den virak om det som nu.
    Dengang var vi tvunget til at sove med pyjamas, og jeg skal love for at jeg svedte tran om natten.
    Vintrene var måske lidt koldere end i dag, men vi havde også milde vintre dengang. Hvori ligger forskellen fra dengang til nu?!.

    • Forskellen på dengang og nu, er at FN/IPCC ikke var opfundet endnu.
      Men ellers er det helt korrekt. I juli 1958 var den højst målte temperatur 33.8°C.
      Så gammel er jeg dog ikke, men jeg husker tydeligt august 1975 hvor der var 36.4°C. Jeg sov i kælderen.

      Kilde https://www.dmi.dk/publikationer/ -> åben “2021” -> gå til “DMI Report No. 21-02” “Denmark – DMI, Historical Climate Data, Collection 1768-2020” -> klik “Hent data” -> læs filen dk_country_table_1874_2020.xlsx
      (det er ikke nemt at finde data hos DMI, men de er der)

  2. Et godt eksempel på at man skal være kildekritisk overfor alt hvad der oplyses i disse oplysningstider, et eksempel der også understreger vigtigheden af at have lidt modvægt til alle de politisk korrekte, men ikke altid reelt korrekte påstande myndigheder, institutioner og de frelste 24/7 leverer, i skarp kontrast til deres grønne VE, der langtfra formår at levere 24/7.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*