Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Maj måneds globale temperatur

Så udkom UAH’s tal for maj måneds temperatur, baseret på satellitmålinger og udgivet af Dr. Roy Spencer. Temperaturen blev høj, næsten 0,2 grader højere end april og endte på +0,37 grader celsius over gennemsnittet af referenceperioden, 1991-2020.

Vi har været deroppe et par gange før inden for de seneste to år, så nogen tendens kan man ikke uddrage – endnu. Men ENSO-svingningen i Stillehavet arbejder sig over mod en El Niño-tilstand, og det vil normalt give højere temperaturer.

I almindelighed må man sige, at svingningerne fra måned til måned er mærkelige, men de skyldes vel primært udvekslingen af varme med oceanerne, hvor et temperaturfald på en meget lille brøkdel af en grad vil give en kraftig effekt i atmosfæren.

De andre store temperaturkurver er bagude i forhold til UAH, men de har også vist nogle bemærkelsesværdige toppe. Her er f.eks. kurven fra NASA/GISS (som gengivet i Climate4you), hvor der allerede i marts var en næsten rekordhøj anomali, hvorefter den i april næsten faldt tilbage på niveauet fra de foregående måneder.

Uenigheden mellem kurverne er bemærkelsesværdig. NASA/GISS-kurven er selvfølgeligt præget af byvarme-effekten, men den kan vel ikke rigtigt forklare, hvorfor der skulle være denne måned-for-måned uoverensstemmelse mellem kurverne.

Vi følger udviklingen nøje.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*