Klimavideoer

Video: Den grønne omstilling

Den amerikanske podcast-vært Thomas Nelson har netop udsendt en ny video, hvor Klimarealismes Gamle Redacteur får lejlighed til at holde sit foredrag om den grønne omstillings umuligheder. Efter foredraget er der en kort dialog mellem Nelson og foredragsholderen.

Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Ole Møller Sørensen

  Rigtig god video Søren, et stort tak for den.
  Jeg har dog et problem med at forstå de indledende kurver for “demand” versus “Wind & solar”. Hvorfor ændrer wind & solar power fra > 10.000 MW kl 24, hvorefter samme krurve er nede på under 1000 MW omkring kl.0 og 1. ? Dette er jo en ændring på 9000 MW i løbet af ca. 2 timer (dvs. omkring midnat)! Kurven for “demand” starter efter midnat med samme niveau som den slutter dagen før, dvs. lidt over 5000 MW.

  • Søren Hansen

   Forbruget er cyklisk og vender hver nat tilbage til omtrentligt det samme punkt. Men produktionen fra sol og vind svinger helt uafhængigt at tidspunktet på døgnet (på nær at sol-energien er nul hver nat). Det pågældende døgn startede med næsten vindstille, hvorefter vinden tog kraftigt til i løbet af dagen og sluttede med blæsevejr om aftenen hen mod midnat. Hvis du kigger på den efterfølgende kurve for ca. 3 uger, kan du se, hvordan sol og vind varierer voldsomt over tid, men naturligvis ikke i pludselige spring.

 2. Henrik P

  Jeg har netop set din video Søren: Det var en fornøjelse – som din bog om 2030 planen også var. TAK

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*