Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Brev til Kansler Scholz

Rolf Schuster er Klimarealismes flittige leverandør af data om den europæiske energiforsyning, som vi flere gange har brugt i artikler her på siden. Schuster har været et meget frustreret vidne til den tyske energiforsynings selvskabte sammenbrud, senest med lukningen af de sidste tre velfungerende kernekraftværker. Arkitekterne bag sammenbruddet er primært partiet De Grønne, og dem har Schuster naturligvis et godt øje til. Her er hans åbne brev til Kansler Olaf Scholz:

Kære Hr. Scholz,

Hvis De Grønne havde eksisteret for 3,5 milliarder år siden, så ville de med sikkerhed være gået ind for et omfattende og øjeblikkeligt forbud mod cyanobakterier, da de ville ødelægge den naturlige ligevægt og Verdens klima.

[Cyanobakterierne var de første organismer, der bedrev fotosyntese, og derved gradvist øgede iltindholdet i atmosfæren – med vidtrækkende følger, red.]

Derfor beder jeg Dem om at tale med Elon Musk. Hans Starship1-raket har med sin nyttelast på 100 tons kapacitet nok til at kunne ekspedere De Grønne ud i Verdensrummet.

Starship1, klar til afgang med De Grønne

Det ville åbne et nyt og enormt arbejdsområde for De Grønne, da størstedelen af vores solsystem og Mælkevejen må anses for at være uberørt natur, og den kunne De Grønne så arbejde med, lige så meget de har lyst.

Ved siden af vil jeg gerne korrigere endnu et ”Tyskland-som-foregangsland”-eventyr for Dem. Fra forskellige sider bliver det til stadighed påstået, at det tyske samfund har det bedste forhold i Verden mellem bruttonationalprodukt og mængden af CO2, der bliver udledt.

Bruttonationalproduktet i dollars pr. ton CO2 udledt for en række lande (blå søjler). De gule søjler er andelen i procent af det globale udledning.

Imidlertid viser en sammenligning mellem Frankrig og Tyskland at Frankrig udleder under det halve af hvad Tyskland gør, dvs. Frankrig har en dobbelt så stor effektivitet mht. CO2 (se grafen). Endnu bedre resultater har Norge, med over 90% vandkraft i elforsyningen. Sverige når, med en kombination af vandkraft og kernekraft, den allerbedste CO2-effektivitet.

Ønsk De Grønne en god rejse.

Jeg vil gerne tilslutte mig det ønske.

Rolf Schuster

P.s.: Tysklands andel af Verdens CO2-udledninger andrager 1,66 procent.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*