Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

April måneds globale temperatur

I denne måned var Dr. Roy Spencer fra UAH hurtigt ud med den seneste måneds temperatur. Resultatet for april blev på niveau med marts, +0,18 grader celsius. Det betyder jo ikke, at april var lige så kølig som marts, tallene er anomalier, hvor man sammenligner med gennemsnittet af temperaturerne i samme måned i perioden 1991-2020. Så marts 2023 var 0,18 grader varmere end gennemsnittet af de tredive marts måneder fra 1991-2020.

Vi har nu forladt den langvarige La Niña tilstand og det forventes jo at føre til en opvarmning over de kommende måneder. Dette er dog ikke sket endnu i følge UAH’s satellitbaserede målinger. Men i hvert fald nogle af de jordbaserede kurver har allerede taget forskud på “glæderne” og melder ud med marts-temperaturer, der er tæt på at tangere toppene fra de tidligere El Niño-perioder. Her er kurven fra NASA/GISS, som gengivet i Climate4you:

Man må jo spørge sig selv, om ikke byvarmen igen har spillet GISS et puds?

Der er iøvrigt stadigvæk ikke nogen bevægelse over i retning af El Niño, vi er fortsat i den neutrale zone i ENSO-svingningerne.

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Niels Ørskov

    Ser ud til at svovldioxid (fra vulkanudbrud) i atmosfæren kan have betydning for temperaturen og sikrer os en kold forår/sommer i Skandinavien.

    Lidt her.
    https://www.youtube.com/watch?v=xNjqlq_6vKY

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*