Debatindlæg, Klimapolitik

Den absurde Paris-aftale

Paris-aftalen er en absurditet. Det er til fulde dokumenteret af Kina.

FN tror, at kun CO2-reduktioner kan redde verden fra det, som FN’s generalsekretær, António Guterres kalder et klimahelvede. Danmark vil gå forrest og har sat sig ambitiøse mål for Danmarks CO2-reduktioner. Samtidig har man nedsat Klimarådet til at holde opsyn med, at Danmark når sine mål. Det bliver rasende dyrt.

Nyeste forskning viser imidlertid, at stigende temperatur og mere CO2 har skabt en grønnere verden. Samtidig har verdens høst hvert år sat rekord. Kun herigennem har det været muligt at skaffe føde til verdens stadig voksende befolkning. Stigende temperatur og mere CO2 har ikke skabt noget helvede, tværtimod. Forskerne fortæller endvidere, at på grund af en mere grøn verden er den globale temperatur ikke steget så meget, som den ellers ville.

Kina har ihærdigt arbejdet på at forøge plantevæksten. Dette arbejde har været begunstiget af, at verdens udledninger af CO2 er steget. Det har forøget planternes vækst og gjort planterne mere modstandsdygtige overfor tørke.

Udviklingen 1980-2011 i planternes optagelse af CO2 (røde kurve) og deres effektivitet af vandforbruget (grønne kurve). Kilde: Videnskab.dk

Forskerne påviser, at et grønnere Kina har ført til en reduktion i den regionale temperaturstigning på: 39,4% +/- 13,9%.

Kina demonstrerer med sit eksempel, at det er muligt at reducere global opvarmning samtidigt med, at man udleder masser af CO2. Kina bygger kulkraftværker på samlebånd.

Paris-aftalen er med sin ensidige fokus på CO2-reduktioner en absurditet. Danmark bør derfor opsige Paris-aftalen og ved samme lejlighed nedlægge Klimarådet. I stedet bør regeringen iværksætte en plan for et grønnere Danmark. Væk med vindmøller og solcelleparker, som bør erstattes af skovrejsning og anden grøn beplantning. Det må også være slut med at lægge skat på plantegødning (CO2-afgift) og at bruge velfærdsmilliarder på at begrave plantegødning i Nordsøen.

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Camilla Vaaben Chritsensen

    👍

  2. Boerge krogh

    Kina udleder ekstra meget CO2 med udbygning af kulkraft. Men det der konkluderes om sammenhæng mellem mere CO2 i luften og de viste kurver om planternes vækstkonditioner og den grønnere overflades evne som solreflektor og dermed også temperaturbegrænser, må nødvendigvis gælde for alle andre steder på kloden også. Da Kina er så stort et sammenhængende landområde har man også ekstra gode muligheder for at sammenligne regioner med lav landbrugsudvikling med regioner med høj udvikling af plantedyrkning. Det er især interessant når man ser på “temperaturudviklingen” i denne sammenhæng. For man skal nok ikke være helt blind for, at Kina gør en del for at legitimere sin energipolitik som temmelig afvigende for IPCC-anbefalingerne. I den anden ende af den klimapolitiske skala finder vi desværre Paris-aftalen, som vi må døje med, og helt grotesk når DK vil gå yderligt videre i denne forkerte retning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*