Debatindlæg, Energipolitik, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Hvorfor hastværk med grøn omstilling?

Den nye klimaminister Lars Aagaard siger, at det haster med at komme i gang med grøn omstilling. Men hvor meget haster det? Inden han begynder at plastre landet til med solceller og vindmølleparker, er der grund til eftertanke, ikke mindst fordi vindmøller og solceller er en ustabil energikilde, som kræver opbakning fra et sideløbende stabilt energisystem. Det er dyrt med 2 sideløbende energisystemer.

Det har været varmt i Danmark og Europa i november i år. Ifølge Copernicus var november 2022 den 5.-varmeste måned registreret i Europa. Det varme efterårsvejr forbinder medierne med klima, men det er vejr.

Globalt var vejret i november køligere de fleste steder på jorden. NOAA har målt temperaturen i november som den 17. varmeste registreret over land.

Samtidig med, at det har været varmt i Europa, er Verden ramt af tørke og oversvømmelser, som medierne igen forbinder med klimakatastrofer og CO2.

WMO, World Meteorological Organisation, er en FN-organisation. WMO har for nylig udsendt et informationsmateriale, som fortæller, at tørke og oversvømmelse hærger over hele jorden. Det er på grund af en usædvanlig lang La Niña periode. La Niña er et naturligt forekommende vejrfænomen i Stillehavet, som ikke er influeret af CO2. På Klimarealismes hjemmeside finder man en grundig gennemgang af naturfænomenerne La Niña/El Niño.

På hjemmebanen prøver Mellemfolkeligt Samvirke med baggrund i de af La Niña skabte naturkatastrofer at pådutte Danmark en klimagæld. Selvfølgelig skal Danmark yde katastrofehjælp, men Danmark kan ikke være ansvarlig for naturkatastrofer som følge af La Niña.

På den internationale scene prøver hovedparten af FN’s lande at få de gamle industrilande til at betale klimakompensation. På det netop afsluttede klimamøde, COP27, blev det besluttet at etablere en klimafond, som skal erstatte udsatte lande for klimaskader. Der bør skelnes imellem naturkatastrofer og klimakatastrofer, men det tror jeg ikke vil blive opfyldt.

Flere studier peger på, at La Niña i fremtiden vil blive hyppigere. Som påpeget af WMO vil det medføre, at den globale temperatur vil stige mindre, end den ellers ville stige. I forvejen bliver gabet imellem FN’s klimamodeller og virkelighedens temperatur stadig større. Med flere La Niña vil denne difference i fremtiden blive endnu større.

Den reelle temperaturstigning (grønne kurver) sammenholdt med klimamodellernes simuleringer, kilde: CLINTEL/John Christy

Studier angiver global opvarmning som årsag til, at vi i fremtiden vil se flere La Niña. Jeg tror også, at vi i fremtiden vil se mere La Niña. Det er fordi solaktiviteten er den laveste i 100 år. Flere studier dokumenterer en sådan sammenhæng. Da vi for 100 år siden var i en lignende situation som i dag med lav solaktivitet, faldt den globale temperatur. Dengang var koncentrationen af CO2 i atmosfæren mindre end i dag. Det må være forklaringen på, at temperaturen ligefrem faldt.

Ligeledes kan vi forvente flere naturkatastrofer, som af FN, medier og alarmister fejlagtigt vil blive udlagt som en konsekvens af stigende udledning af CO2.

Klimaminister Lars Aagaard er netop vendt hjem fra en rejse til USA. Til Information siger han, at han i USA mange steder har mødt totalt fravær af klimabevidsthed. USA er verdens 2.-største udleder af CO2.

Verdens største udleder af CO2 er Kina. Sammen med de andre fjernøstlige lande er Kina i fuld sving med at bygge nye kulkraftværker.

Udbygningen af kulkraft globalt i 2021, i megawatt. Kilde: New Scientist

Klimaminister Lars Aagaard mener, at Danmark hurtigt skal reducere udledningen af CO2. Derfor er det uforståeligt, at Lars Aagaard vil udfase naturgas som energikilde i Danmark. Naturgas er det fossile brændstof, som udleder mindst CO2. EU har derfor klassificeret naturgas som grøn energi. Danmark har masser af naturgas i Nordsøen.

Endnu mere uforståeligt er det, at Lars Aagaard går ind for afbrænding af skove i danske kraft/varmeværker. Afbrænding af skove udleder langt mere CO2 end naturgas. Skove optager og lagrer mængder af CO2. Derfor kritiserer videnskaben i Danmark, at politikerne kan finde på at afbrænde skove. Nyeste forskning viser, at skove også danner skyer, som køler klimaet. Afbrænding af skove er det mest klimaskadelige som findes.

Danmarks udledning af CO2 er som en dråbe i havet, og Danmarks CO2-reduktioner vil ikke kunne mærkes på den globale temperatur. Hvorfor haster det så meget i Danmark, når de store udledere ufortrødent fortsætter med at udlede CO2?

Der bruges masser af kul ude i Verden
Del på de sociale medier

4 Comments

 1. Mennesker har altid troet på underlige ting.
  Som f.eks solhverv der blev til Jul.
  Nu ofrer de til klimaet og nærmest tilbeder det.
  Og det er i stor grad unge mennesker, som ikke har ret meget livserfaring som aktiverer for det.
  Hvis man ved noget om videnskab, meteorologi, astronomi o.s.v., så ser man anderledes på det.
  Det er nok derfor at nogle kalder dem for “klimatosser” for at gøre opmærksom på, at det er dem med mindst kendskab til emnet, der råber højest.
  Klimaet vil også blive brugt til, at nogle kan rage penge til sig fra de mindre vidende.
  Det er jo egentligt tricktyveri i stor stil.

  Jens O. P.

 2. Poul Normann Larsen

  Temperatur kurven med løbende 5 års gennemsnit er desværre ikke helt komplet. Vi regner jo med udgangspunkt i temperaturstigningen fra 1850 (før industriel tid), og John Christy’s kurve starter i 1975. Havde gerne set den komplette kurve fra 1850.

 3. Michael Gotfredsen

  Follow the Money fra “All the Presidents Men” giver nok årsagen til denne politiske interesse i hastværk med grøn omstilling og klima-alarmisme.
  Hvor mange “gamle” politikere sidder ikke med et godt vellønnet “ben” skabt i diverse offentlige organisationer og bestyrelser eller EU? Det store antal følgere i form af journalister, forskere, virksomheder og NGO’er lever også af de mange skattefinansierede midler, som tilflyder den “grønne omstilling”.
  Desværre ændrer det sig nok ikke, før det rammer den almindelige danskers hverdag – når regningen virkeligt kommer for dagen, energien bliver ustabil eller nabolandet i øst står foran døren.

 4. Michael Johansen

  Mennersker i frygt kan ikke forventes at tage rationelle beslutninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*