Klimarealisme i medierne, Tørke og Skovbrande

Regnvejr i England

Vi havde en tør sommer i Europa i år, og klimaalarmister har naturligvis hævdet, at tørke bliver mere og mere hyppig som følge af klimaforandringerne. Fremover vil udviklingen fortsætte i samme retning, siges det.

Nu har man i England imidlertid fundet noget af en skat, i form af 66.000 siders gamle arkiver med håndskrevne oplysninger om regnen de seneste godt 300 år. De dækker perioden fra 1677 til 1960. I alt rummer siderne over 5 millioner nedskrevne oplysninger om de månedlige regnmængder i Storbritannien og Irland.

Dele til gammel regnmåler i kobber (moderne måler til sammenligning)

Det engelske Meteorologiske Arkiv har nu scannet alle siderne ind, og fået ikke færre end 16.000 frivillige til at taste oplysningerne ind på en fælles internetside kaldet RainfallRescue.org, så de kunne blive gjort tilgængelige for statistisk behandling.

Eksempel på ark, for 1890-1899 fra en enkelt lokation

Historien her stammer fra en videnskabelig artikel, hvori man blandt andet kan læse:

I alt er 3,34 millioner observationer fra mere end 6000 lokationer på nuværende tidspunkt blevet kvalitets-kontrolleret og er frit tilgængelige. Det har 6-doblet det totale antal månedlige regnvejrsobservationer, der er tilgængelige i dette tidsrum og region. De nyligt indsamlede observationer vil muliggøre længere og meget bedre rekonstruktioner af fortidens variationer i regnmængderne på de engelske og irske øer, inkl. perioder med betydelige oversvømmelser eller tørker. I praksis vil de nye data muliggøre, at den officielle månedlige statistik, opdelt pr. egn, kan blive forlænget tilbage i tid til 1836 og endnu længere tilbage i nogle regioner.

Fig. 1: Årlige nedbør i England, 1836-2021 i mm.

Man kan undre sig over, at klimaforskningen, der bader i bevillinger, ikke tidligere har interesseret sig for den slags oplysninger. Resultaterne er ellers interessante nok, som man kan se på fig. 1. Det viser sig, at udviklingen generelt ikke går mod mere tørke, men tværtimod er de årlige regnmængder stigende, således at de i dag i gennemsnit ligger ca. 10 % over, hvad de gjorde for 150 år siden. Det mest tørre år har ikke været her for nyligt, men derimod helt tilbage i 1855. 

Dommedag i form af tørke er vist ikke lige om hjørnet.

Tak til Pierre Gosselin fra NoTricksZone

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Hans Henrik Hansen

    Der findes mange interessante informationer i ‘glemte’ arkiver:

    “Da en kasse med gamle luftfoto af den grønlandske indlandsis dukkede op, fik forskere på Københavns Universitet en god idé. De ville flyve henover nøjagtig de samme gletsjere, som fotograferne gjorde tilbage i 1932 og 33 for at visualisere, hvor meget isen har trukket sig tilbage.

    Med kameraet i hånden sad den professionelle fotograf Hans Henrik Tholstrup og tabte samtidig sit hjerte til Grønland…”

    https://knr.gl/kl/node/91899

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*