Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

August måneds temperatur

Her i skrivende stund er det stadigvæk kun første september, men alligevel er Dr. Roy Spencer fra UAH allerede kommet med august måneds globale temperatur, baseret på de uredigerede satellitmålinger. Resultatet blev på linje med juli måned, +0,28 grader i forhold til gennemsnittet for 1991-2020.

Det ser ud til, at temperaturen har stabiliseret sig lidt over referenceperioden, i hvert fald lige nu.

UAH’s seneste udvikling i temperaturen stemmer i øvrigt ganske godt overens med NASA/GISS-kurven, der har nået at få juli måned med nu.

Kilde: Climate4you

Vi er stadigvæk i en La Niña-fase, omend svagere end tidligere, og den synes ikke at have den kølende effekt på målingerne, som vi så for nogle måneder siden. Vi får se.

Del på de sociale medier

7 Comments

 1. Henning Jensen

  Nu har vi ikke hørt om andet end hedebølger og temperatur rekorder der (næsten) blev slået. Så viser det sig at den globale temperatur kun er steget ganske lidt.
  Man skulle tro at det var en nyhed der kunne skabe overskrifter som: “trods hedebølger stiger den globale temperatur ikke”.
  Men det er nok ikke noget der sælger, så det sker nok ikke.
  Jeg kan iøvrigt bevidne at klimarealisme ikke har sprunget måneder over som ikke passede ind. Der har vist heller ikke været nogen der har været alarmerende. 😀

 2. Frederik Jørgensen

  Er det ikke (særdeles) problematisk at forsøge at bruge målinger fra enkelte måneder til noget som helst i en debat om klima, som jo per definition er integration af vejr over 30 år?

  • Søren Hansen

   De månedlige tal bringes som en service over for læserne. Man skal, ganske rigtigt, se på hele kurven, tilbage fra 1979, for at sige noget om udviklingen af den globale temperatur. Men bemærk, at indslaget heller ikke indeholder nogen diskussion eller fortolkning – tallene fremlægges bare.

   • Frederik Jørgensen

    Det er jo ikke helt rigtigt, at der ingen fortolkning er Søren, du skriver “det ser ud til, temperaturen har stabiliseret sig – – -“

    Det er der ingen statistisk belæg for i de viste data i følge min vurdering.

    Konsensus er stadig, at den globale temperatur stiger mellem 1,3 og 1,8 grad / århundrede (afhængig af valgt datasæt), så snak om stabilisering kan kun være et synspunkt?

    • Søren Hansen

     Nu skal du huske ikke at kirsebærplukke dine citater. I artiklen står der: “…har stabiliseret sig lidt over referenceperioden, i hvert fald lige nu.” Det er så forsigtig en vurdering, som man kan forestille sig, og ikke udtryk for nogen form for “benægteri” fra min side – selvom det er dér, du så gerne vil hen. Ikke mere diskussion her.

     • Frederik Jørgensen

      En lille spørgsmål til “cherrypicking”:

      Viser du også månedens resultat (som en service) i de måneder, der pinger ud med HØJE værdier, for dem må der nødvendigvis være flest af, når temperaturen er fortsat stigende?

     • Vi har troligt bragt temperaturen hver måned siden december 2020. Der skelnes ikke mellem høj eller lav.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*