Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Juni måneds globale temperatur

Vi skriver stadigvæk kun d. 2. juli, men alligevel kunne Dr. Roy Spencer fra UAH allerede i går udgive temperaturen for juni måned. Han kan gøre det så hurtigt, fordi han ikke “fortolker” og redigerer i tallene, de er baseret på rå satellitmålinger:

Og hvad blev så temperaturen? I forhold til gennemsnittet 1991-2020 er den kun 0,06 grader højere (den såkaldte anomali). Dvs. at vi befinder os meget tæt på middel af de seneste tredive år. Temperaturen er også et beskedent fald i forhold til de tre foregående måneders tal, men den slags har det med at svinge op og ned.

Kurven viser klart, at vi fortsat befinder os i en La Niña-situation, der giver lavere temperaturer. Man ser de to toppe fra de seneste El Niño’er i 2016 og 2019, de giver en forhøjelse på op til ca. 0,3 grader.

Hvad der nu vil ske, er det lidt sværere at spå om. Vi har haft en kraftig La Niña ind til for en måned siden, men i løbet af juni blev den svækket, og vi nærmer os det, man kalder neutral tilstand. Om vi når denne, eller kurven svinger mod mere La Niña – eller det modsatte, vil tiden vise.

Roy Spencer skriver selv, at temperaturanomalien i troperne (20 grader nord – 20 grader syd) i juni var -0,36 grader celsius, hvilket er den koldeste månedlige anomali i over 10 år, den køligste juni måned i 22 år og den niende-koldeste juni i de 44 år, vi har målt med satellitter.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*