Klimavideoer

Video: Stjernerne og klimaet

Nej, venner, det er ikke Leonardo DiCaprio eller andre uvidende kendisser, vi hentyder til her. Videoen her er fra Klimarealismes generalforsamling, hvor Henrik Svensmark efterfølgende holdt et uhyre interessant foredrag, hvor han belyser sammenhængen mellem Solens aktivitet, kosmiske stråling og klimaet. Svensmark påviser hvordan også variationer i den kosmiske stråling har haft stor betydning for udviklingen af livet her på Jorden i de sidste 700 millioner år eller mere.

Klimaforskningen vil normalt gerne ignorere Solens variationer og deres indflydelse på f.eks. den globale temperatur på Jorden. Variationerne er for små, hedder det, og kun indholdet af CO2 i atmosfæren spiller en rolle. Svensmark viser så klart, hvordan Solen indirekte spiller en langt større rolle for Jordens klima, et faktum man ikke kan komme udenom.

Nyd det!

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Peter Krogsten

    Alene det at man diskuterer om Solen har indflydelse på Jordens klima, viser hvor lang ude vi er. Vi er i dumhedens årti, og forhåbentlig varer det ikke længere, men man skan skabe meget kaos og begå enorme fejl på 10 år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*