Debatindlæg, Energipolitik

Utroværdige politikere og vindkraft

Der var indkaldt til pressemøde på havnen i Esbjerg. Mette Frederiksen havde inviteret sine kolleger fra Belgien, Holland og Tyskland. EU-kommissionsformanden var også inviteret. Deltagerne skulle underskrive en aftale om at investere 1000 milliarder i opsætningen i Nordsøen af 10.000 af de allerstørste vindmøller. Formålet er at blive uafhængig af russisk gas og at unionen kan blive klimaneutral i 2050.

Kilde: DR.dk

Behovet for at blive uafhængig af russisk gas er her og nu. Det tager mange år, før planen om de 10.000 havvindmøller kan blive udført. Politikernes begrundelse er utroværdig. Man misbruger krigen i Ukraine for at få befolkningen til at acceptere den store investering i vedvarende energi.

Det er nemt at blive uafhængig af russisk gas. Det viser beregninger fra Ea Energianalyse, som skriver: ”En ny analyse med Ea Energianalyses el-markedsmodel viser overraskende, at EU 27 og Storbritannien ved en koordineret indsats kan undvære russisk gas om bare 1 år”.

Grafikken nedenfor viser, hvordan det er muligt for Europa i løbet af bare et år at gøre sig uafhængig af russisk gas.

(LNG er flydende naturgas)

Brændselsskift betyder, at russisk naturgas erstattes med olie og kul. Det vil medføre en øget udledning af CO2 fordi naturgas udleder mindre CO2 end olie og kul. Derfor er det også ufatteligt, at danske politikere vil udfase naturgas i danske hjem, ikke mindst fordi Danmark er selvforsynende med naturgas.

FN fortæller igen og igen, at det haster med at reducere verdens udledninger af CO2. Forskere derimod fortæller, at FN’s modelberegninger er usikre og overvurderer CO2’s indflydelse på den globale temperatur.

Politikerne vil nok protestere over for brugen af olie og kul, så hellere være afhængig af russisk gas. Folketinget har forbudt eftersøgning efter nye gas- og oliefelter i Nordsøen. Det glæder kun Putin, og vidner ligeledes om Folketingets naivitet.

Markus Söder, som er ministerpræsident i Bayern, foreslår Europa at gøre sig uafhængig af russisk gas ved at udvinde skifergas gennem en proces som kaldes fracking. Det er en metode, som man bruger i stor skala i USA.

Europa har store olie- og gasreserver gemt i skifer. De største gasreserver finder man i Polen, Ukraine og Frankrig.

Fracking har imidlertid mødt stor folkelig modstand fordi man mener, at grundvandet vil blive forurenet. The Guardian fortæller med Anders Fogh Rasmussen som kilde, at Putin har betalt miljøaktivister for at gøre fracking upopulært.

Mette Frederiksens vindmølleprojekt i Nordsøen bliver både dyrt og risikabelt. Pensionsforsikringsanstalter vil i stor udstrækning deltage i investeringen, men det gør de ikke uden garantier fra Staten.

Der er imidlertid flere, som har rejst advarselsflaget i forbindelse med etableringen af så store havvindmølleparker i Nordsøen. Jyllands-Posten fortæller, at fisk, fugle og havdyr risikerer at blive ofre. Berlingske fortæller, at havvindmøller påvirker klimaet inde på land.

Der er meget, som trænger til at blive undersøgt. Jeg kan kun opfordre til, at man gør som Ea Energianalyse foreslår, og at man tager imod Markus Söders forslag og går i gang med fracking. I mellemtiden får vi så nye og mere troværdige klimamodeller, som vil sætte vindmølleprojektet i Nordsøen i bero. Det er også nødvendigt. Forskerne bag FN’s klimamodeller fortæller, at klimamodellerne overdriver global opvarmning, og at man ikke kan bruge gennemsnittet af alle modeller, sådan som FN gør.

Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Jens Elkjær

  Apropos vindmøller, så kan jeg anbefale dokumentarfilmen HeadWind’21, der på glimrende vis sætter spot på en række af dårligdommene ved vindkraft.
  Nedenstående citat fra filmen indrammer budskabet: “There is a lot of violence in windfarming”…..

 2. Hans G Petersen

  Dvs adskillige grunde til ikke at endossere den kæmpe nye vindmøllesatsning.

  Hvad der især undrer er, at den ny megapakke blev serveret som en fait accompli. Værsgo! Take it or leave it.

  Ingen forberedende drøftelser. Ingen (kendte) forundersøgelser. Ingen stillingtagen til f.eks. A-kraft.

  Masser af vindkraft, trods dennes åbenlyse mangel på stabilitet.

  Ingen (grove) økonomi overslag.

  Ingen finansierings-diskussion.

  Ingen dansk naturgas. Ingen dansk olie.

  Alt i alt oplyst enevælde – mere enevælde end oplyst.

  Bulder og brag. Ringe finesse, udnytte de mange faktiske muligheder, måske med lidt CO2, men muligheder for at droppe det russiske favntag med gas.

  Oven i det: IPCCs overdrevne fremskrivninger. Forever?

 3. Hans Henrik Hansen

  “Pensionsforsikringsanstalter vil i stor udstrækning deltage i investeringen, men det gør de ikke uden garantier fra Staten”
  – det kunne være interessant at vide, hvorledes ‘Staten’ i praksis vil stille sådanne (langvarige) garantier – uden at (kunne) fratage fremtidige folketing deres uindskrænkede beslutningsret?

  Her er et eksempel på en (del)stat, der går i rette med ‘politisk korrekte’ motiver ifm. placering af pensionsmidler:

  https://junkscience.com/wp-content/uploads/2022/05/Opinion-of-the-Attorney-General-22-05.pdf

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*