Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Global opvarmning?

Vi har tidligere bragt en artikel med en oversættelse af Richard Lindzen, der gjorde et forsøg på at sætte den globale opvarmning lidt i perspektiv. Det var en lidt vanskeligt tilgængelig tekst, men her er så et tilsvarende indslag – let forkortet – fra gode gamle Willis Eschenbach, der hermed får ordet:

Lad mig begynde med et simpelt faktum. Jorden er blevet varmere over de seneste 300 år, siden lavpunktet i Den Lille Istid i år 1700.

Fig. 1: Temperaturen (grå kurve) og atmosfærens CO2-indhold (rød kurve) i de seneste 2000 år. Temperaturkurven er for den nordlige halvkugle, men stemmer 95 % overens med den globale.

Men er den opvarmning af nogen betydning? Vi ser normalt grafer som den følgende, der viser forskellige bud på opvarmningen i nyere tid.

Fig. 2: Temperaturgrafer som vi normalt ser dem.

Idet vi ser bort fra spørgsmålet, om hvorvidt disse estimater er håbløst forurenet af opvarmning i bymiljøet (det er de formentligt), så har vi stadigvæk spørgsmålet – hvor stor er den opvarmning i den virkelige Verden?

En måde at anskue det på er ved at se på de normale udsving i gennemsnitstemperaturer i et land. Her, som et eksempel, er de månedlige maksimum- og minimum-temperaturer i USA. De er i grader Fahrenheit, fordi det er, hvad USA normalt bruger.

Fig. 3: Maksimale (røde) og minimale (blå) månedstemperaturer for USA, 1840-2020. De kraftige kurver er de såkaldte Lowess-udjævninger.

I kan stadigvæk se den svage stigning siden 1840 … og I kan se, at den er lille sammenlignet med forskellen mellem maksimum- og minimum-temperaturer.

Men der er ingen, der oplever gennemsnitstemperaturer. Så for at kaste mere præcist lys på den beskedne temperaturstigning, så viser fig. 4 de daglige maksimum- og minimum-temperaturer i Chicago siden 1945…

Fig. 4: Kurver som i fig. 3, men for Chicago, 1945-2021

Fordi der ikke er tale om gennemsnit, er der større variationer i LOWESS udglatningerne af temperaturerne. Og ja, maksimum- og minimum-temperaturerne i Chicago er bestemt steget i den pågældende periode … men som I kan se, hvis vi aldrig havde opfundet termometre, ville ingen være klar over, at der var sket en ændring, fordi den er så lille sammenholdt med de daglige udsving i temperaturen. Dagstemperaturernes udsving fra minimum til maksimum i Chicago har en median-værdi på 55oF (31oC), men ofte kan den svinge med op til 70oF (39oC).

Disse udsving er ret typiske for lokale temperaturforhold … og med store daglige udsving vil en temperaturstigning på ca. en grad over 100 år være helt usynlig, med mindre man nøje holder øje med et termometer.

Og endeligt er Jordens klima én stor varmekraftmaskine. Sådan en maskine omdanner energi til bevægelse. Klimaet omdanner solens energi til de kontinuerlige bevægelser af havet og i atmosfæren. Vi interesserer os for ting som energi-ubalancen i toppen af atmosfæren.

For at analysere en varmekraftmaskine kan vi hverken bruge Fahrenheit eller Celsius-temperaturskalaerne. Den eneste skala, der giver svar vedrørende varmemaskiner er Kelvin, hvilken starter ved det absolutte nulpunkt (-273,15oC). Her er Chicago-dataene fra fig. 4, denne gang bare i Kelvin, fig. 5:

Fig. 5: Samme kurve som i fig. 4, bare i grader Kelvin i stedet for Fahrenheit

Jeg vil hævde at:

 • En opvarmning på fem hundrededele af en procent pr. dekade, som vist i fig. 5 er yderligere bevis på, at Jorden har sin egen termostatstyring, som holder temperaturerne meget stabile.
 • Som et studie i det engelske tidsskrift Lancet har vist, har den svage opvarmning reddet mange flere menneskeliv, end den har kostet.
Fig. 6: Udviklingen i globale dødsfald som følge af kulde hhv. varme. Faldet i kuldedødsfald er langt større end stigningen i varme-ditto.
 • I IPCC’s seneste store rapport, AR6, blev ordene ”klimakrise” eller ”klima-nødsituation” kun brugt, da man kritiserede medierne og andre for at sprede alarmismen.
 • Der er ikke nogen klima-nødsituation. I er blevet løjet op i jeres åbne ansigter af klima-alarmister, der bliver mere og mere desperate efter at holde strømmen af skatteyder-penge flydende lige ned i deres lommer. Vil de ændre deres adfærd? Næppe. Som Upton Sinclair sagde for nyligt:
  Det er svært at få en mand til at forstå noget, når hans løn afhænger af, at han ikke forstår det.
 • Et halvt århundredes anstrengelser for at påvirke klimaet i retning af at reducere CO2-udledningerne, indføre CO2-afgifter og aflad, fremsige endeløse dommedagsspådomme om ”TI ÅR TIL TERMOGEDDONTM! ALLE SKAL GÅ I PANIK”, og mystiske besværgelser om ”netto nul” og ”personlige klima-aftryk”, har gjort præcist ingenting ved temperaturen. Nul. Zero. Zip. Nada. Nihil. Rien. Nichts. Billioner af dollars er blevet spildt, penge som ellers kunne have været brugt på at forbedre livet for millioner af mennesker på Jorden.
Fig. 7: Udviklingen i den globale temperatur 1975-2021, med diverse klimamøder- og aftaler indtegnet. De små hvide cirker er COP-møder. Teksten under billedet: Vanvid er at gøre den samme ting igen og igen og forvente at få et anderledes resultat.
 • Til sidst, hvis I stadigvæk synes, at den vanvittige kamp mod CO2 er værd at kæmpe, så beder jeg jer, jeg bønfalder jer, lad være med at gøre det ved at hæve energipriserne. Det er den mest uretfærdige beskatning, man kan forestille sig, den rammer de fattige mere hårdt og de fattigste allermest hårdt.

Opdatering: En læser bad om at se den globale temperaturudvikling i Kelvin. Her er den:

Fig. 8: Udviklingen i den globale temperatur, 1850-2021 målt i grader Kelvin

Og dette, kære venner, er mit stærkt nødvendige perspektiv på spørgsmålet om den skruptossede krig mod CO2.

Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Claus Beyer

  Martin Dalgaard Gosvig.
  Specielt to år med nedlukning pga covid, stop for flyrejser og lange rejser i det hele taget, må jo være en ideel test på, hvad menneskets aktivitet har af påvirkning på klimaet. Så vidt jeg ved, har de to års stop i aktivitet og betydelige nedgang i olie forbruget ikke haft det mindste effekt. Måske nok på forureningen en del steder, men på klimaet? Nada!

 2. Claus Beyer

  Søren Hansen
  En virkelig god artikel. Specielt den sidste figur med global temperatur vist i kelvin, kan jeg lide og vil bruge fremover.
  Og følgende sætning er så rigtig og god, at jeg bare må gentage den:
  Det er svært at få en mand til at forstå noget, når hans løn afhænger af, at han ikke forstår det

 3. Martin Dalgaard Gosvig

  God artikel.
  Klima-ideologien er ikke ment som en metode til at reducere temperaturen, det fortæller din graf jo så perfekt, med alle deres møder og ironiske afbrænding af millioner liter jetfuel for at reducere forbruget af jetfuel! Det har ikke har gjort en skid, da temperaturstigningen er naturlig og vel ret logisk i betragtning af, at vi er på vej ud af en istid. Vi er nu i den gode periode. Frygt en istid i stedet, hvis man synes, dette er slemt.
  Nå men med WEF og deres nylige møde i Davos og efterhånden tusinde konspirationsteorier, som har vist sig at være rigtige, burde folk nok snart indse, at alle disse agenturer og folk ikke er ude på at fikse noget, de er nemlig ude på at dræne folket for penge, så økonomien i sidste ende kollapser. Har I lagt mærke til, at covid, klima, LGBT agenda etc ligesom er sammenhængen?

  Det vi ser nu er bevidst og en del af en agenda, der skal presses til politikere og klima-“forkæmpere”, pga. hvad kommer herefter, får denne “klimakatastrofe” til at virke latterlig.

  You will own nothing and be happy – Klaus Schwab ‘ the great reset’

  If we do a great job with education and vaccinations we can reduce Earth’s population by 15% – Bill Gates

  Yu will eat zhe buggs – Klaus Schwab.

  The tree of liberty will grow very strong by all those dictators we currently have. – mig.

  Forkortet af red.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*