Debatindlæg, Klimapolitik

Folketinget har fået tunnelsyn

De globale udledninger af CO2 steg med 4,9% i 2021. Det var Kina og Indien, som var årsag til stigningen. FN’s generalsekretær Antonio Guterres siger, at vi er på vej mod katastrofen, og at det er nu eller aldrig, hvis vi vil vende udviklingen.

Folketinget har hørt budskabet og vil plastre Danmark til med solceller og vindmøller. Hvad hjælper det, når problemet er i Kina og Indien. I øvrigt falder de danske udledninger af CO2, så Folketinget behøver ikke at foretage sig noget og slet ikke at dække Danmark med solceller og vindmøller.

Folketinget lytter ikke, og selvfølgelig vil det, som Folketinget kalder grøn omstilling, fortsætte.

Allerede nu er mange borgere berørt af naboskabet til solcelle og vindmølleparker. I fremtiden bliver det mange flere, hvis det står til Folketinget. Politikerne trøster de ramte naboer med, at kompensationerne er forbedret. Med den forcerede udbygning af grøn energi vil mange flere trods kompensation få forringet deres livskvalitet.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten går med rette op i, at arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser forbedres. Nævnte partier ville aldrig acceptere, at lønkompensation kunne erstatte dårligt arbejdsmiljø.

Vind- og solcelleparker har mødt stor folkelig modstand, og borgerne får i mange tilfælde støtte fra kommunerne. Derfor planlægger Regering og Folketing at sætte borgerindflydelse og lokaldemokrati ud af kraft ved at gøre grøn omstilling til en national interesse med ændring af planloven. Juridiske eksperter sætter et stort spørgsmålstegn ved lovligheden af Indgrebet.

Mange undersøgelser viser, at danskerne ser positivt på grøn omstilling, men at den enkelte dansker ikke er parat til selv at betale for omstillingen.

Danskerne kan slet ikke forestille sig, hvor meget den grønne omstilling vil koste den enkelte dansker.

Folketinget planlægger at bruge hundredvis af milliarder, for at opnå et reduktionsmål på 70% af udledningerne af CO2. En del af de mange milliarder vil blive optaget som lån, hvor kommende generationer kommer til at betale regningen. Den nuværende generation vil imidlertid få sin levestandard væsentlig forringet, for at virkeliggøre Folketingets planer om grøn omstilling.

Folketinget har fået tunnelsyn vedrørende 2 forhold i forbindelse med grøn omstilling.

Kina og Indien er årsag til de forsatte store globale udledninger af CO2. Det har Danmark ikke indflydelse på, selvom Mette Frederiksen fortæller en anden historie i forbindelse med Modis nylige besøg. Danmarks udledninger af CO2 er i global sammenhæng ubetydelig og i øvrigt faldende. Fortsatte reduktioner vil blive ufatteligt dyrt for den enkelte dansker.

Kritikken mod FN/IPCC’s klimamodeller er voksende fra førende klimaforskere. Modellerne overvurderer global opvarmning, og modellerne opererer med så stor usikkerhed, at de ikke kan bruges som beslutningsgrundlag for grøn omstilling. Så sent som forleden fortalte Dan Jørgensen i en Deadline udsendelse, at vi skal gøre os uafhængig af russisk gas med vedvarende energi. Det er en usandhed. Når Thyra-feltet er renoveret i juni 2023, er vi ikke alene selvforsynende med gas, vi er også nettoeksportør. Dan Jørgensen undlod også at fortælle om Baltic Pipe, som kan levere gas fra Norge i oktober i år. Det er åbenlyst, at Dan Jørgensen på vegne af regeringen misinformerer landets 400.000 borgere med gasfyr.


Del på de sociale medier

4 Comments

 1. Jeg er gået hele vejen. Min lille datter er halvt kineser, halvt dansker. Hun har derfor alle muligheder 😉 Men nyder dog livet fuldt ud på Lolland hvor der er frisk luft altid, når der ikke er sydøstenvind.

 2. jens elkjær

  Jeg plejer at sige:

  Klima (herunder “grøn” omstilling) = magt + penge + misinformation.

  Ps: Bør vi ikke helt konsekvent sætte citationstegn om “grøn” i “grøn” omstilling?

 3. Erling Petersen

  Tak for et glimrende indlæg. Det bekræfter, hvad jeg tidligere har skrevet.
  https://indblik.dk/vi-holdes-hen-i-moerke-og-det-kvaeler-demokratiet/
  Folketingets klimapolitik er ikke befolkningens klimapolitik.

 4. Preben+Møller+Jacobsen

  Baltic Pipe kobles på den eksisterende gasledning Europipe ll Nordsøen Norge-Tyskland, gasledningen (ø800) føres i land på Jyllands vestkyst nær Blåbjerg, tværs over Jylland til eksisterende modtagerstation Nybro Fyn, videre over Sjælland til ny kompressorstation nær Everdrup, derfra videre til undersøisk strækning (ø900) i bunden af Østersøen til den polske by Niechorze-Pogorzellca. Kapacitet 10 mia. m3 gas om året, driftsklar okt. 2022.
  Tyra-feltet, som før lukningen leverede >90% af landets gasforbrug, har nu været under renovering i snart 3 år – måske planlagt forsinkelse pga. den grønne religion? Åbner som nævnt juni 2023. Svanefeltets kapacitet svarende til 25 år 100% forbrug, ligger ikke langt herfra; også lukket, men ikke offentligt begrundet, det siges, at det åbner samtidig med Tyra-feltet. Sidste år 2021 fandt man et nyt gasfelt, der endnu ikke er officielt vurderet, men det er helt sikkert det hidtil største gasfelt fundet på dansk område – har dog kun læst omtalt i Energi Watch, ingen politikere tør omtale fundet. Feltet er døbt, husker ikke navnet, måske danex?? Danmark har i mange år været selvforsynende med gas og olie – måske endnu mindst 50 -100 år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*