Energipolitik, Klimarealisme i medierne

Rusland bag?

Vi skrev for ikke så længe siden, at Rusland havde spenderet enorme summer på at påvirke energipolitikken i Europa. Rusland finansierede aktivistiske grupper, der kæmpede mod fracking, dvs. udvinding af gas og olie fra dybtliggende skiferlag, hvor man pumper vand ned med højt tryk, hvorved klipperne slår sprækker og frigiver indholdet af brændstofferne.

Aktionerne var vældige succeser i og med, at der ikke er et eneste land i Europa, der har kastet sig over teknologien, selvom både England, Tyskland og også Danmark sidder på store reserver.

Russerne havde to hovedmotiver til deres kampagner. Dels ønskede man at opretholde den lukrative forretning med leverancer af olie og gas, ikke mindst til Europa, men også til USA for år tilbage. Dels ønskede man den politiske indflydelse, der ville følge med, når Europa og USA var blevet afhængige af russiske leverancer – og dermed af russernes nåde.

Det blev afsløret, at russerne havde brugt ikke mindre end 95 millioner dollars på agitationen i Europa, bl.a. i form af støtte til aktivistgrupper.

Flere officielle amerikanske rapporter har godtgjort, at russerne var lige så aktive i USA, igen blev der brugt mange penge, og man allierede sig med aktivistiske grønne organisationer. Der var også megen diskussion om den amerikanske udbygning af olie- og gas-produktionen, men her vandt aktivisterne ikke. Fra i starten af det 21. århundrede at have været dybt afhængig af import fra Mellemøsten, Rusland m.fl. opnåede USA i 2018 at blive selvforsynende med olie og gas, og endda at have noget til overs til eksport.

Situationen er efterfølgende blevet sat lidt over styr efter, at Joe Biden blev præsident, da han jo tiltrådte med en meget ”grøn” profil og straks begyndte at lægge hindringer ud for ny efterforskning af olie og gas. I første omgang bevirkede coronaepidemien en nedgang i efterspørgslen, der matchede den nedadgående produktion. Men da det efterfølgende opsving kom, kunne USA ikke mere selv dække behovet, og hr. Biden endte med temmelig pinligt at skulle bede de olieproducerende lande om at skrue op for produktionen. Den klima-relaterede ironi i den situation var ikke spildt på mange iagttagere.

Nu befinder især Europa sig i suppedasen, som er 100 % selvskabt. Ingen har lyst til at købe energi af Vladimir Putins Rusland og dermed finansiere hans skammelige overfald på Ukraine. Men vi har forsømt at sikre indenlandsk produktion, dels pga. den dygtigt gennemførte agitation fra Ruslands side og dels pga. den totalt forfejlede tankegang, at ”klimakrisen” kan løses ved simpelthen at stoppe al produktion af fossile brændstoffer. Danmark er gået med på den galej med det planlagte stop for udvinding i Nordsøen fra 2050 og allerede nu et stop for yderligere efterforskning. Det er beslutninger, der savner enhver sammenhæng med den virkelige Verden, men som helt sikkert glæder Putin og de andre medlemmer af Despoternes Klub.

https://www.climatedepot.com/2022/03/04/flashback-2018-russia-collusion-exposed-congressional-report-detailed-russian-attempts-to-influence-fund-environmental-groups-to-oppose-fracking-in-europe-u-s/

Del på de sociale medier

2 Comments

 1. Sikke dog en gang anti Russisk sladder
  Amerikanske officielle rapporter? Som dem demokraterne brugte der viste sig at være pure opspind? The steel dossier??
  Amerikanerne er vist dem som sponsoreret disse aktivist grupper mest, de bruger enorme summer på det, the green new deal er også Ruslands opfindelse??
  Rusland får skyld for alt, og USA gør kun gode ting.
  Kæft og man kalder mig konspirations teoretiker??
  Putin og Rusland har decideret mopper vesten over deres arrogante og naive ideologi til “grøn” omstilling lav. Soros som nok er en af de største sponsorer af eks BLM og andre regime skift rundt omkring, er set som kriminel og terrorist i Rusland.
  I krig er sandheden det første som dør.

 2. Knud Larsen

  Peter P. Rohde sagde: Idealisterne er de farligste samfunds-reformatorer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*