Debatindlæg, Energipolitik, Klimapolitik, PM

Folketinget kan gøre nytte

Folketinget kan, hvis de vil, gøre noget godt for klima og økonomi. Ophæv alle restriktioner på eftersøgning og udvinding af naturgas.

FN og Europas miljøorganisationer hjalp Putin med at gøre Europa afhængig af russisk gas.

FN’s ønske om mere magt og ønske om omfordeling af ressourcer fra rige til fattige lande kan ikke afvises som at være en drivende kraft bag klimakampagnen.

Krumtappen i FN’s klimakampagne er CO2 og de rige landes udledninger af CO2, som FN påstår fører til fremtidigt ekstremvejr med hedebølge, tørke, skovbrande, orkaner, ekstrem regn og oversvømmelser, stigende hav og oversvømmelse af kystområder. Senest fortæller FN, at Europa vil blive ramt af tropiske sygdomme som følge af stigende temperatur.

Derfor skal rige lande som Danmark nedbringe udslippet af CO2 samt betale kompensation til sårbare lande, som rammes af klimaforandringer. CO2 skal nedbringes ved at erstatte fossil energi med vedvarende energi.

Overgangen til vedvarende energi sker ikke med et snuptag. Derfor er fossil energi nødvendig i en overgangsfase. Afbrænding af naturgas udleder mindst CO2. Derfor er naturgas blevet det udvalgte fossile brændstof.

I dag leverer Rusland 40% af forbruget af naturgas i Europa.

Et alternativ til russisk naturgas kunne være indvinding af skifergas ved fracking, sådan som vi har set det i USA. Indvinding af skifergas har imidlertid mødt stor modstand fra miljøbevægelsen og er ikke-eksisterende i Europa.

Atomkraft er endnu et område, hvor miljøbevægelsen har haft stor indflydelse, og som har gjort os mere afhængig af naturgas fra Rusland.

I Danmark blev det besluttet at udelukke atomkraft som energikilde. I andre lande som Tyskland, Sverige og Belgien har den folkelige modstand ført til nedlæggelse af atomkraftværker. I stedet har man satset på traditionelle kraftværker, som fyrer med kul eller gas fra Rusland.

FN er centrum for bestræbelserne på, at nedbringe CO2-udledningerne for at frelse Verden imod alvorlige klimatrusler i fremtiden. Trusselsbilledet fremføres i stigende grad af medier, forskere og politikere. Det har medført, at kraftværker har erstattet olie og kul med naturgas eller som i Danmarks tilfælde biobrændsel. Det har været med til at gøre Europa afhængig af russisk gas.

Det europæiske miljøagentur fortæller i marts 2021, at olie, kul og gas dækker 77% af europæernes energibehov, og at vedvarende energi kun dækker 9%.

Krigen i Ukraine har sat uafhængighed af russisk gas i højsædet. Derfor vil olie og kul igen blive afbrændt i kraftværker, som hidtil har fyret med russisk gas. Industrien i Danmark forbereder sig på noget tilsvarende ved mangel på gas. 

Efter besøg af en svensk skolepige og et klimavalg blev flere partier i Folketinget grønnere end de grønneste. Det førte til en aftale om øjeblikkeligt at standse eftersøgningen efter nye olie- og gasfelter samt stoppe for udvinding af olie og gas i 2050.

Medierne er igen begyndt at interessere sig for naturgas. Berlingske fortæller, at Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige gerne vil hive mere gas op fra Nordsøen. Konservative og Venstre er mere tøvende.

Danmark bør af hensyn til klimaet ophæve alle bindinger på eftersøgning og udvinding af naturgas i Nordsøen. Dansk naturgas vil erstatte kul og olie. Hermed bidrager Danmark til at reducere Europas udledninger af CO2. Samtidig hjælper vi Europa med at blive uafhængig af russisk gas.

Priserne på energi er steget voldsomt. Det kan føre til recession med tab af danske arbejdspladser. Ved at tilføre gas og olie til markedet vil Danmark medvirke til at reducere prisstigningerne på energi.

Større produktion af olie og gas giver større indtægter til staten. Så hvad venter Folketinget på?

Del på de sociale medier

En kommentar

 1. Selvfølgeligt skal vi åbne for Nordsøens olie og gas, og det kan ikke gå hurtigt nok.
  Og det er ikke særligt betryggende at små psykisk syge svenske skoletøser med Asberger’s syndrom kan manipulere med vores regering, de burde være klogere og fremtræde mere voksent.
  Hvor stor viden kan en svensk skolepige, som oven i købet skulker fra skole, fremlægge?
  Næppe ok til at lede verden, eller noget andet.
  Jeg får KVALME, når jeg hører alt hendes ævl.
  Hvor mange klimatosser har egentligt sat sig ind i sagerne og ved, hvad de taler om?
  Og hvor mange skræpper bare op for at gøre det sammen med de andre?

  OLIEN OP AF NORDSØEN N U. !!!!!!!!!!!
  og lad os komme videre på fornuftig vis. !

  -Jens-

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*