Debatindlæg, Klimapolitik

DR’s Klimabibel

DR kalder den nye klimarapport fra FN (IPCC’s AR6 – WGII) for en klimabibel. Ved at bruge ordet bibel lægger DR op til, at indholdet ikke kan diskuteres, men det kan det i høj grad.

DR fortæller, at rapporten er på 6000 sider. Det er ikke helt rigtigt. Rapporten er på 3676 sider, for at være helt nøjagtig, og de første 36 sider er et sammendrag. Resten af rapporten kan downloades fra IPCC’s hjemmeside, men er endnu ikke godkendt til udsendelse, hver side er markeret med ”Undlad at henvise, citere eller videresende”.

Sammendraget er et udtryk for, hvad 195 lande har kunnet blive enige om. Hovedparten af de 195 lande står til at modtage kompensation for klimaforandringer. Pengene bliver betalt af rige lande herunder Danmark.

Rapporten er ikke det papir værd, som den er skrevet på. 

Rapporten tror naivt, at det er muligt at reducere de globale udledninger af CO2

Heldigvis overvurderer rapporten temperaturstigningen som følge af stigende udledning af CO2. Stigende udledninger af CO2 får derfor ikke de alvorlige konsekvenser, som rapporten omtaler.

Stigende udledning af CO2

Fig. 1: Blå kurve, atmosfærens indhold af CO2, i ppm, Grå kurve, de årlige udledninger af CO2, i milliarder tons. Begge for perioden 1750-2020. Kilde: Climate.gov

Nationerne ønsker at bringe velstand til befolkningerne gennem industrialisering. Industrialiseringen behøver billig energi, som skabes med fossile brændstoffer. Samtidigt fører den øgede velstand til større forbrug og udledning af CO2. I mange lande ser vi samtidig en befolkningseksplosion som også fører til øget udledning af CO2. Koncentrationen af CO2 i atmosfæren accelererer, som grafen på fig. 1 viser.

Som alle ved, er milliarder af mennesker igennem industrialisering bragt ud af fattigdom. Det kan selv de mest forbenede klimaalarmister ikke være imod.

Fig. 2: Udvalgte landes andel af den globale CO2-udledning. Farverne angiver tilhør til verdensdel.

Lagkagediagrammet på fig. 2 viser Verdens nationers udledning af CO2. Tallene er fra 2019. Kina og Indien tegner sig for 35%. Hertil kommer en lang række mere eller mindre industrialiserede lande, som udgør en betragtelig del af lagkagen.

I en tale til partifunktionærer i januar i år udtalte Kinas præsident Xi, at Kinas CO2-mål ikke måtte stå i vejen for forsyningen af fødevarer, energi og materialer, så massernes levestandard ikke kunne opretholdes. Det viser, at Kina og en lang række lande prioriterer anderledes, end vi gør i vesten.

Klimamodellernes fejlskud

Klimamodellerne overvurderer global opvarmning og er ikke stand til at forudsige fremtidens temperatur:

UAH, har med satellitter registreret en 10-årig varmetrend på 0,17 grader C. FN’s klimamodeller kalkulerer en varmetrend på 0,40 grader C per 10 år. Hvis modellerne ikke kan forklare temperaturen i dag, så kan modellerne ikke forudsige temperatur i fremtiden.

Fig. 3: Den globale temperatur 1979-2022, målt med satellitter og udgivet af UAH

En varmetrend på 0,17 grader pr. 10 år er en beregning, som er nogle år gammel. I dag er varmetrenden på 0,13 grad pr. 10 år (se fig. 3). Global opvarmning tager af, og FN’s klimamodeller bliver mere og mere urealistiske.

Flere og flere forskere er kritiske overfor klimamodellerne fra FN. Senest har førende amerikanske forskere i Wall Street Journal fortalt, at klimamodeller er ude af stand til at forudsige fremtidens temperatur.

I Danmark har vi en regering og Folketing, som blindt tror på klimamodellerne fra FN.

Derfor investeres milliarder i grøn omstilling og klimasikring.

Fremtiden tegner alt andet end lys for klimaindustrien.

Krigen i Ukraine har ført til stærkt stigende energipriser. Det er altid blevet efterfulgt af en recession. Derfor får landenes regeringer snart andet at tænke på end klima.

Klimamodellernes utilstrækkelighed og stigende kritik fra forskerside vil medføre en revision af klimamodellerne. Den forcerede klimaindsats vil blive afløst af omtanke.

Del på de sociale medier

One Comment

  1. Dines Jessen Petersen

    De ca. 36 Gt CO2 årlige udledninger du viser, er den meneskeskabte udledning. Den totale årlige udledning, den naturlig + den meneskeskabte er ca. 780 Gt.. Den meneskeskabte udledning udgør således 4,6% af den totale udledning.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*