Energipolitik, Klimarealisme i medierne

Gode miner til grøn omstilling

Byen Duluth i staten Minnesota i USA er nok ikke den mest kendte plet på landkortet. Men i området er der meget store forekomster af bl.a. kobber og nikkel. Kobber er meget efterspurgt i forbindelse med den grønne omstilling, det nævnes i artiklen her, at bare en 3 MW vindmølle skal bruge 4,7 tons af det røde metal. Verdensbanken har anslået, at vi i de næste 25 år får brug for lige så meget kobber, som man har udvundet i de seneste 5.000 år.

Duluth

Et mineselskab, Twin Metals, har nu arbejdet i ti år på at forberede åbningen af minen. Det bliver en underjordisk mine, hvilket vil sige, at miljøgenerne bliver langt mindre, end hvis man valgte en åben mine, der indebærer et kolossalt hul i jorden.

Twin Metals vil tage en lang række hensyn, bl.a. vil al knusning af malmen finde sted under jorden, for at mindske støj- og støvgener.

Så hvad skulle kunne stoppe projektet? Det kan Joe Bidens regering tilsyneladende, man har nægtet at forny Twin Metals’ tilladelse. Årsagen er lidt mærkelig, tilsyneladende blev tilladelsen sidst fornyet i 2019, og det var under præsident Trump, og så er der helt sikkert noget galt med den tilladelse.

Det slår dog ikke Twin Metals ud. Vi er jo i Guds Eget Land og selskabet vil nu slæbe regeringen i retten. Her har Biden jo ikke haft den helt store succes ind til videre, hans indskrænkninger af olie- og gasproduktionen er blevet underkendt på stribe ved domstolene.

Men det er fantastisk, at folk, der på den ene side går varmt ind for ”grøn omstilling” med stribevis af vindmøller og kvadratkilometer af solceller, ikke er særligt interesserede, når vi kommer til at skulle skaffe materialerne til alle disse vidundere.

Der bliver ellers hårdt brug for alt, hvad vi kan få fat i, som det fremgår af følgende oversigt. Den viser udviklingen i prisen på diverse metaller i 2021. Man bemærker, at litium, hovedmaterialet i batterier, er blevet ca. 5 gange dyrere i løbet af året. Neodym, der er en nøglekomponent i vindmøllernes generatorer, er steget med 78,3%. Og prisen på kobber er forøget med 26,8 procent, og der er nok større stigninger på vej.

Og så er Verden ikke engang for alvor kommet i gang med den grønne omstilling!

https://wattsupwiththat.com/2022/02/01/biden-maladministration-now-cancelling-mining-leases/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

3 Comments

  1. Karin Egede

    Men her kommer et nyt forsknings håb vedrørende den miljøskadelige Plastik, som forurener vore Have, dræber Fisk og etc., ved hjælp af SOLENERGI: https://videnskab.dk/teknologi-innovation/forskere-forvandler-co2-til-braendstof-med-hjaelp-fra-solenergi?utm_medium=email&utm_source=Vores%20nyhedsbrev

  2. Ingrid Schmall

    Erst wenn die Erde nach Bodenschätzen vollständig durchwühlt ist, haben die Ausbeutergesellschaften Ruhe.

  3. Knud Larsen

    Ja, det illustrerer meget godt problemerne med den hovedkuls “grønne omstilling”. Alene el-bilerne, deres ladestandere og den påkrævede udbygning af elnettet er et problem i sig selv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*