Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Den nemme vej

Den grønne omstilling er svær og dyr, og p.t. går det alt for langsomt med udfasningen af de fossile brændstoffer. Problemet er jo dels, at omstillingen er meget kostbar og dels, at vi ikke rigtigt har den teknologi, der skal få den til at virke i praksis – og f.eks. sikre en stabil elforsyning.

Det gigantiske amerikanske investeringsfirma BlackRock har nu forsøgt sig med en ny metode. Man sendte i januar 2020 et brev ud til alle børsnoterede virksomheders ledere og alle investorerne i BlackRock, at nu skulle de forpligte sig til ”bæredygtige” investeringer. Det indebærer bl.a. massive investeringer i ”vedvarende energiforsynings-branchen, der investerer i vind- og solenergi, grønne obligationer, og miljømæssigt bæredygtige aktiviteter osv.,” og man ville bruge sine stemmer i ejerkredsen til netop at gennemtvinge ”bæredygtigheden”.

I 2022-brevet kan man så læse følgende:

Alle firmaer og alle industrier vil blive ændret ved overgangen til et netto-nul-samfund. Spørgsmålet er, vil I føre an, eller vil I blive ført? … Ingeniører og videnskabsfolk arbejder døgnet rundt på at dekarbonisere cement, stål og plastik; skibsfart, lastbiltransport og flytrafik; landbrug, energi og byggeri. Jeg tror, at dekarboniseringen af den globale økonomi vil skabe de største investeringsmuligheder i vores levetid. Den vil også få de firmaer, der ikke tilpasser sig, til at sakke agterud, uanset hvilken branche, de er i.

Hvis vi lige ser bort fra sludderet om at ”dekarbonisere” plastik (hvad tror de, det er fremstillet af?), så må ”dekarbonisering” betyde, at al energi fremover skal komme fra solceller og vindmøller. Det vil jo indebære uhyrlige investeringer, ikke mindst i de energilagre – batterier, der skal til for at sikre en stabil energiforsyning. Investeringerne bliver så store, at de vil fordyre alting drastisk og forarme samfundene og menneskerne.

De problemer undgår en aktør som BlackRock at tage stilling til, man vælger i stedet bare at svinge med tryllestaven og forlange ”bæredygtighed” af alle andre. Hvor svært kan det være?

Her i Danmark har adskillige økonomer peget på de samme metoder som BlackRock. Bare vi indfører en altomfattende CO2-skat, der er tilstrækkelig høj, så kommer den grønne omstilling helt af sig selv. Virksomhederne vil gå efter at minimere deres omkostninger og spare mest muligt på CO2-skatten, og det vil drive dem lige over i en grøn omstilling og redde planeten.

Men heller ikke i Danmark råder vi over de løsninger, der gør, at man i praksis kan nedsætte sit forbrug af brændstoffer radikalt. Der findes en sjat biogas, men al Power-to-X er indtil videre kun en fjern og meget dyr drøm, som muligvis aldrig bliver realiseret. Stabil elforsyning vil kræve omfattende backup – det er dyrt – eller batterier, som er endnu dyrere.

Hertil kommer situationen i landbruget, hvor udslip af metan og lattergas fra hhv. dyre- og planteavlen omregnet til CO2 (såkaldt CO2e) tæller med i beskatningsgrundlaget, og så er der ingen vej uden om, at en høj klimaskat vil føre til nedlæggelse af de fleste landbrugsbedrifter i Danmark. 

Måske nærmer tiden sig, hvor tryllestaven må lægges tilbage i skuffen, og vi begynder at se de kolde realiteter i øjnene.

https://www.manhattancontrarian.com/blog/2022-1-29-the-smart-people-have-another-way-to-save-the-planet-demand-that-public-companies-reduce-their-emissions

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. Martin Gosvig

  Indføre en CO2-afgift i Danmark?? Har vi vel haft i mange år?? Hvad med vi indfører lidt matematik overfor vores “kære” politikere!?
  Jeg har 100 appelsiner – jeg skal bruge 90 appelsiner til at overleve og leve et ordentligt liv – jeg har 10 ekstra appelsiner jeg kan bruge til investeringer. Herefter indfører staten en afgift, der stjæler mine 10 appelsiner, herefter vil staten give 10 appelsiner i tilskud til dem, som har 100 appelsiner til at investere i “grøn” teknologi, jeg kunne have de 100 appelsiner, hvis ikke politikerne havde stjålet dem.

  BlackRock er da ligeglad med klima, det er en metode der blir brugt til at afmagre stater og folk så de vil få dem selv fallit. Herefter vil man indføre cov-ID – green passport – carbon credit system
  Og det kaldes The Great Reset, hvor du ikke vil eje noget men være lykkelig- Yeah right!!
  Klimakrisen vil stå for den største velfærdsoverførsel nogensinde – ja de rige blir rigere og rigere.
  Investere i grøn teknologi – som vindmøller? fordi epoxy bare kommer ud af den blå luft og er meget miljøvenlig..
  Solceller er også meget miljøvenlige at producere.
  Alle disse teknologier bruger store mængder ressourcer til deres produktion, hermed ikke sagt at selvforsyning af energi er en dum idé, men at kalde det miljøvenligt over CO2 som er 100 % organisk og går direkte i cirkulation i naturen er virkelig at strække den.
  Jeg stoler ikke ret meget på disse agenturer og grådige banker og deres såkaldte bekymring over natur og folk. Vi kunne jo også forlange, at den ene procent bliver drænet, til de ingenting ejer og bliver lykkelige og finansierer den “grønne” omstilling..
  Man skal jo tage penge, hvor penge er.

 2. Hans Henrik Hansen

  “Man sendte i januar 2020 et brev ud til alle børsnoterede virksomheders ledere og alle investorerne i BlackRock, at nu skulle de forpligte sig til ”bæredygtige” investeringer”

  Når man så læser om BlackRocks konkrete ageren ni måneder senere, tænker man uvilkårligt på omkvædet fra revyvisen: “Din mund siger nej nej…dine øjne siger ja”:

  “BlackRock Inc, the world’s largest money manager, voted against a resolution calling for Commonwealth Bank of Australia (CBA) to stop financing new fossil fuel projects, it said late on Wednesday.
  CBA’s largest shareholder said it opposed the resolution, which also asked the bank to publish targets to cut its fossil fuel exposures consistent with net zero greenhouse gas emissions by 2050, because it was overly prescriptive[…]The lack of support for the resolution was a perfect example of an asset manager failing to live up to its own net zero commitments, said Jack Bertolus of activist group Market Forces, which helped investors organise the resolution”

  https://finance.yahoo.com/news/blackrock-rejects-call-australias-cba-081555838.html

  Se endvidere:

  https://edition.cnn.com/2022/02/15/business/energy-finance-climate-banks-coal-intl/index.html

 3. Michael Johansen

  På overfladen lyder FNs 17 verdensmål og “sustainable development” smukt og rart, men “the devil is in the detail” som man siger på udenlandsk. Resultatet er et teknokratisk detailreguleret samfund. Mon folk stadig synes det er fedt?

  • Hans Henrik Hansen

   “Mon folk stadig synes det er fedt?”
   – nej!:
   “Blandt de ansatte på Syddansk Universitet fik verdensmålene i hvert fald en kølig modtagelse, da ledelsen i sommeren 2019 erklærede, at man gik »all in på alle 17 verdensmål«, der fremover skulle være »omdrejningspunktet for hele SDU’s virke som universitet«, som det hed i pressemeddelelsen. Har var tale om »en grundlæggende transformation af SDU, der skal slå igennem i alle beslutninger« fra forskning og undervisning til indkøb og kantinedrift. Man ville oprette 17 nye masteruddannelser, én for hvert mål, samt et verdensmålsbaseret filosofikum til nye studerende.

   Men ledelsen havde glemt at spørge medarbejderne til råds, før de offentliggjorde strategien, og efter en del protest blev flere af ambitionerne rullet tilbage…”

   https://www.weekendavisen.dk/2021-18/samfund/det-globale-i-det-lokale

  • Peter Poulsen

   Desværre er BlackRock nok også involveret i WEFs The Great Reset.
   Målet er nærmere at gennemtvinge en teknokratisk verdensregering gennem det inficerede FN.
   Midlet er at gøre folk så fattige eller skræmte, at de bliver afhængige af denne “regering”, og ligefrem hjælper med at promovere dens fremgang.
   FN’s 17 verdensmål er i virkeligheden skræmmekampagner. WHO har siden 2009 reelt været under privat kontrol, hvilket vi tydeligt har mærket under covid.
   De, der står bag, kommer årligt til Davos i Schweiz.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*