Klimaadfærd, Klimarealisme i medierne

Censur af Dr. Roy Spencer

Klimakampen føres på alle fronter i øjeblikket. Det giver nogle mærkelige udslag ind i mellem, når aktivistiske, men dybt uvidende, personer får lov til at blande sig. Her er et bemærkelsesværdigt eksempel hvor ”offeret” er ingen anden end Dr. Roy Spencer, kendt som udgiveren af UAH’s månedlige satellitbaserede globale temperaturkurve, som vi med stor interesse bringer her på siden lige efter d. 1. i hver måned. Her følger Dr. Roy Spencers egne ord i oversættelse:

Dr. Roy Spencer

Hjemmesiden DrRoySpencer.com har fået frataget annoncestøtte af Google pga. ”utroværdige og skadelige påstande”. Det betyder, at jeg ikke længere kan have indtægter til støtte for hjemmesiden ved brug af Google’s Adsense program.

Rent økonomisk er det ikke noget særligt, fordi det, jeg tjener på Google-annoncer, er helt usynligt i familiens månedlige budget. Det gav kun lidt mere, end hvad jeg betaler for at drive hjemmesiden og for et (dyrere og dyrere) spamfilter til kommentarer.

Jeg har modtaget advarsler fra Google i et par måneder nu vedrørende overtrædelser af reglerne, men det blev aldrig nævnt, hvilke sider, der brød reglerne, og hvad det var, der var galt. Der er nogle regler i Adsense, så jeg gik ud fra, at jeg måske havde håndteret annoncerne forkert, men jeg anede ikke, hvor jeg skulle begynde at lede blandt de hundreder af sider, det drejer sig om. Det var først, da muligheden for indtægter blev frataget mig, at Google kom med nogle links til de pågældende sider og antydninger af, hvad grunden var.

Selvfølgeligt skulle jeg have gættet, at det hang sammen med Googles nye politik vedrørende misvisende indhold; for et par måneder siden annoncerede Google jo, at de ville fratage klimaskeptiske hjemmesider deres annonceindtægter. Jeg troede jo ellers, at mit indhold var ukontroversielt, i og med at:

  1. Jeg tror på at temperaturen er steget
  2. Jeg tror at størstedelen af opvarmningen formentligt skyldes drivhusgasser fra brugen af fossile brændstoffer

Mange af jer ved, at jeg forsvarer meget af klimavidenskaben, inkl. klimamodellerne. Hvor jeg afviger fra ”konsensus” er vedrørende hvor meget opvarmning, der har været, hvor meget opvarmning vi kan forvente i fremtiden, og hvad vi skal gøre ved det i forbindelse med vores energiforsyning.

Ud fra Googles information vedrørende mine overtrædelser, målt på antallet af annoncer, der bliver set, er de hyppigst besøgte sider her på drroyspencer.com med ”utroværdige og skadelige påstande” vores (UAH) månedlige opdatering af den globale temperatur. Det er helt sikkert fordi nogle aktivister, der er ansat hos Google (og som formentligt ikke var født endnu, da John Christy og jeg modtog udmærkelser fra både NASA og Det Amerikanske Meteorologiske Institut for vores arbejde), ikke kan lide de svar, vores 43 år gamle satellitmåleserie giver. Pyt med at vores måleserie er en af de centrale temperaturserier, som bruges af klimaforskningen i dens arbejde.

Lige nu har jeg ikke tænkt mig at appellere Googles afgørelse, fordi det er ikke besværet værd. Hvis du bliver betragtet som en ”klimaskeptiker” (hvad det så måtte være), har Google allerede sagt, at du er et mål for udelukkelse fra Adsense-programmet. Jeg kan ikke forvente, at deres humanistisk-uddannede ”fakta-tjekkere” forstår nuancerne i debatten om den globale opvarmning.

Der er jo som bekendt to rene satellitbaserede kurver derude, UAH er den ene og RSS den anden. UAH er uredigerede tal, direkte fra målingerne. Det hævdes, at UAH også har justeret på tallene hen over årene, men der er kun tale om minimale ændringer, som følge af den løbende kalibrering af måleinstrumenterne.

RSS, derimod, gav på et tidspunkt efter for presset og gik over til mere vidtgående fortolkninger af data, hvor man endda tog klimamodellerne med i betragtning. Så UAH og Dr. Roy Spencer er bestemt værd at værne om.

https://www.drroyspencer.com/2022/01/unreliable-and-harmful-claims-this-website-has-been-demonetized-by-google/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*