Klimarealisme i medierne, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer, Tørke og Skovbrande

Klimaforandringer med fortilfælde

Gang på gang bliver det fremført, at de naturkatastrofer, vi havde i 2021, var værre end nogen sinde før og helt klare beviser på de farlige klimaforandringer, der er fremkaldt af vores CO2-udledninger. Ingen sætter spørgsmålstegn ved påstanden, når den rutinemæssigt udslynges af politikere, kendisser og uvidende journalister.

2021 var da et slemt år, var det ikke? Kuldebølgen i Texas, varmebølgen i det nordvestlige USA og Canada, orkanen Ida, oversvømmelser i Tyskland og Kina, samt naturbrande i Australien og i det vestlige USA. Vi må helt sikkert nærme os Verdens ende.

Men i vedlagte artikel kan vi læse om 1961. Et år fra den tid hvor der ikke var nær så meget CO2 i luften, og det var koldt og lækkert. Det var netop i starten af 1960-erne at sneen i Danmark en enkelt vinter blev liggende til langt ind i maj måned, bælterne frøs rutinemæssigt til, og isbrydere måtte ud at hjælpe Storebæltsfærgen. Den gang var klimaet meget mere naturligt end nu, og der var slet ikke alle de onde naturkatastrofer, som klimaforandringerne nu medfører. Eller var der?

I 1961 havde Canada sin værste tørke nogensinde, værre end 1930-ernes omfattende tørke i Nordamerika (”The dust bowl”). Det havde ikke regnet i 1½ år og høsten slog fejl over store områder. Naturbrande var rekordstore, hvad areal angik, og man kaldte det ”Den Vredeste Sommer”. Som afslutning kom der en voldsom oversvømmelse i august i den østlige del af Canada.

Oversvømmelser var der mange af det år. I New South Wales, Australien havde man den værste oversvømmelse siden år 1900. Næsten 500 mm regn faldt på to dage og store områder stod under vand.

Oversvømmelsen i Australien 1961

Somalia blev også hårdt ramt af oversvømmelser. To floder gik over deres bredder og dækkede et 12 km bredt område med kraftige vandstrømme. 200 mennesker druknede, 300.000 blev hjemløse og 230 landsbyer blev ødelagt.

USA havde oversvømmelser i februar og marts i Mississippi, Louisiana og Alabama. Midtvesten blev ramt i maj og Idaho i juni. I juli blev Charleston, West Virginia udsat for kraftige regnskyl og oversvømmelsen medførte 22 dødsfald. I december var den gal igen i Mississippi, Louisiana og Alabama.

Den største oversvømmelse i USA blev forårsaget af orkanen Carla i september, en kategori-4 hændelse med vindhastigheder på op til 270 km/t. Den efterlod et spor af ødelæggelser fra Texas til Illinois med 43 dødsfald og 1900 huse ødelagt.

To kategori-5 orkaner, den kraftigste kategori, opstod i Atlanterhavet. Den ene ramte Belize i Mellemamerika og ødelagde Belize City, med 319 døde. Den anden, Esther, blev heldigvis ude over havet, og anrettede kun mindre skader, da den endeligt i svækket tilstand gik i land. Men det bemærkelsesværdige var, at 1961 var et af meget få år, hvor der var mere end én kategori-5 orkan, det er kun sket 7 gange i den periode, hvor man har talt op troværdigt.

Kina var hjemsøgt af alvorlig tørke i 1959-1961, den medvirkede til de mange dødsfald i perioden, 30 millioner, hvor hovedårsagen dog var Formand Maos ”Store Spring Fremad”.

Branden i Bel Air, Californien, 1961

Californien slap heller ikke for naturbrande, der det år bl.a. ødelagde 500 hjem i Los Angeles-bydelen Bel Air.

Måske var 2021 ikke så værst endda?

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2021/12/26/bbc-climate-check-for-1961-the-one-they-wont-broadcast/

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. allan astrup jensen

    Problemet er, at for mange mennesker i høj grad er historieløse og mangler forståelse for, at historien ofte gentager sig. Der er en vigende respekt for objektivitet, viden og erfaring. Også i videnskaben er det faglige niveau faldet til fordel for politik. Efterhånden får kun politisk korrekt mainstream forskning bevillinger og dens resultater mulighed for publicering i de mest ansete tidsskrifter.
    Faktum som, at det for ca. 1000 år siden var varmere på Grønland end nu, og at det i 1930’erne var varmere i USA ,og at der var flere skovbrande i Californien dengang end nu er såkaldt Fake News! Det kan jo ikke være rigtigt, vel? Dengang var der jo ikke så meget CO2 i atmosfæren!

  2. Martin Gosvig

    Nej det er lidt komisk om de nærmest er uvidende om disse ting eller om de bevidst lyver for en agenda.? Der er masser af billeder som modbeviser dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*