Klimarealisme i medierne, Sne

Snevejr

Mange gange er det blevet spået, at skiferier snart var noget, der hørte fortiden til. Den globale opvarmning medfører, at der bliver mindre og mindre sne i Verden. Det passer jo godt med, hvad vi har oplevet her i Danmark, hvor grønne vintre er blevet mere normale, mens isbryderne for længst er solgt (der er jo heller ikke mere nogen storebæltsfærge, der skal hjælpes fra Halsskov til Knudshoved).

IPCC fremfører i deres seneste rapport, AR6, at udbredelsen af sne om foråret har været faldende gennem de seneste 40 år.

Fig. 1: Udbredelsen af sne på den nordlige halvkugle, 10. januar 2022. Kilde: Rutgers University Global Snow Lab.

I år er der imidlertid faldet masser af sne rundt omkring, se fig. 1. Norge og Sverige er stort set dækket over det hele, og der er fine muligheder for at stå på ski. Hele Rusland og hele Canada er dækket, og sneen ligger langt sydpå i USA.

Fig. 2: De seneste 7 dages snefald i Alperne i cm. Kilde: snow-forecast.com

 Skiferien i Alperne er vist heller ikke truet, her er der faldet meget sne, se fig. 2.

Fig. 3: Arealet af sne på den nordlige halvkugle, 1971-2021. Den tykke blå kurve er middelværdi af 13 måneder. Kilde: Climate4you

Globalt har snedækket på den nordlige halvkugle ikke ændret sig signifikant i de seneste 50 år, se fig. 3. De årlige udsving er selvfølgeligt enorme, fra 2-3 millioner kvadratkilometer om sommeren til 45-50 millioner km2 om vinteren. Der er også betydelige udsving fra år til år, men ikke nogen tendens i årsmiddelværdierne over perioden.

Fig. 4: Årlige udbredelse af sne for hhv. vinter, forår, sommer og efterår, i millioner km2. Kilde: Climate4you

Hvad så med IPCC’s påstand om det faldende areal? Fig. 4 viser udbredelsen i hver af de fire årstider. Her ser man ganske rigtigt et mindre fald om foråret, det skyldes primært at sneen smelter lidt tidligere, end den gjorde før. Men for de tre andre årstider er der ingen nedadgående tendens, for vinterens vedkommende snarere tvært imod. Her har vi således et eksempel på skamløs manipulation fra IPCC’s side. 

Men smør I roligt voks på skiene og tag tophuerne på. Husk varmt tøj.

https://climaterealism.com/2022/01/ny-times-claims-skiing-is-endangered-as-snow-trends-grow-and-new-records-set/

Del på de sociale medier

4 Comments

  1. Ingrid Schmall

    Herr Aigner von Zukunft Skisport zeigt eine Beziehung zwischen dem Schneerückgang im Sommer und der steigenden Sonnenstundenzahl in den Alpen. Warum es dort in den Alpen im Sommer weniger Wolken gibt, wäre zu erforschen.
    Abgeholzte Berghänge, mehr Besiedlung….Senkung des Grundwasserspiegels durch…Stauseen?….Fabriken..

  2. Ingrid Schmall

    Im Sommer scheint es auch einen kleinen Abwärtstrend zu geben.
    Doch dieser Winter zeigt, dass man dringend die Tragfähigkeit der Dächer in Bezug auf Schneelasten überprüfen muss. Vielleicht hat man die leichtfertig reduziert, z. B. In Alaska. Jahrhundertwinter, jahrhunderhochwasser, es ist alles möglich.

  3. Claus Beyer

    Det undrer mig, at der er så lidt variation i kurverne for de sidste 50 år. Jeg er normalt af den opfattelse, at klimaet varierer, og at det er naturligt. Et af mine argumenter imod dem, der spreder skræk pga klimaforandringer, er, at det ville være højest unormalt, hvis klimaet holdt sig konstant; men ud fra disse søjlediagrammer, ser det næsten ud til, at klimaet har været tilnærmet konstant de sidste 50 år. I hvert fald hvad snemængder angår.
    Det skal jeg lige tænke over.

  4. Allan Gorm Larsen

    Jeg kan huske fra min egen barndom, der havde vi varme og solrige somre, men, vi havde også regnfulde og kølige ind imellem.
    Det gælder også vinter.
    Vi havde kolde vintre, men også lune vintre med mindre sne, nogenlunde som i dag.
    Måske er det en anelse varmere i dag i forhold til dengang.
    Det er hvad jeg husker fra dengang, jeg er 72år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*