Antarktis, Klimarealisme i medierne

Antarktis bliver koldere

Et hold kinesiske forskere har sat sig for at analysere temperaturudviklingen i Antarktis over de seneste 40 år, på basis dels af satellitmålinger, dels af resultaterne fra de 41 målestationer, der findes på kontinentet. Deres artikel udkom tidligere i år.

Alle tallene så ud til at stemme fint overens. Antarktis blev opdelt i 3 regioner, Østantarktis, Vestantarktis og den Antarktiske Halvø. Temperaturudviklingen pr. tiår siden 1980 blev da opgjort som følger:

I Østantarktis er temperaturen faldet med 0,7 grader pr. tiår, eller 2,8 grader i hele perioden. I Vestantarktis er temperaturen faldet med 0,42 grader/10 år, svarende til et fald på 1,68 grader over de 40 år. Kun på Halvøen er temperaturen svagt stigende, svarende til 0,72 grader på 40 år, men dette resultat har en så stor tilsvarende usikkerhed, at det ikke regnes som statistisk pålideligt.

Det er jo et interessant resultat og bekræfter, hvad vi har set i mange andre sammenhænge, at Antarktis slet ikke står over for massive tab af is med tilhørende voldsomme havstigninger.

Samtidigt giver resultaterne yderligere et forklaringsproblem for klimamodellerne.

https://notrickszone.com/2021/09/17/scientists-find-surprising-and-statistically-significant-cooling-trend-over-entire-continental-antarctica/

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. Kent Nielsen

  Hej.

  Jeg er først i dag blevet gjort opmærksom på denne side, og jeg må sige, at jeg finder den super interessant og meget brugbar. Som I nok ved, så går vi et valg i møde og de etablerede partier vil uden tvivl forsøge at få det til at omhandle klimakrisen/klimabedraget.

  Vi skal selv. Passe på vores land og jordklode, men vi må ikke lade klimadommedagsprofeter få lov at male valget til med deres tykke løgne.

  Derfor rækker jeg her ud til jer. Vi der har gennemskuet, hvad de, der styrer landet har gang i, har brug for kloge hoveder som jer.

  Jeg har lavet en gruppe på Telegram, hvor vi debatterer Den Grønne Løgn og jeg vil bede jer deltage. Vi er mange, der vil det bedste for os alle, men vi har brug for jeres viden om klimaløgnene og klimaproblemløsningerne.

  Her er et link til gruppen: https://t.me/Dengroenneloegn

 2. Hans Henrik Hansen

  DR ‘P1morgen’:
  https://www.dr.dk/lyd/p1/p1-morgen/p1-morgen-2021-10-08
  bragte d.d et indslag vedr. den netop afsluttede isvinter på Antarktis (ca. 1:28 time fra udsendelsens begyndelse); forskellen mellem ‘vejr’ og ‘klima’ blev behørigt belyst, ligesom det blev understreget, at den global(isered)e opvarmning naturligvis fortsætter som tilforn! 🙂
  (Men det er da trods alt lidt af et særsyn, at DR overhovedet omtaler ‘koldt vejr’).

 3. Erling Petersen

  Tak for informationen. Men det burde ikke overraske nogen. Det er jo helt i tråd med, hvad Henrik Svensmark fortalte os for 15-20 år siden.

  Solens magnetfelt bliver stærkere; vi får mindre kosmisk stråling; der bliver færre skyer; det bliver varmere på den nordlige halvkugle og koldere på Sydpolen. Det burde ikke overraske nogen!

  • Børge krogh

   Jeg tror Svensmark udtrykte det på den måde at få eller mange skyer over Antarktis ikke gør den store forskel på albedoen, da kontinentet altid er hvidt over det hele..

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*