Energipolitik, Klimarealisme i medierne

Håb det bedste – forbered dig på det værste

Lee Child har skrevet en stærkt underholdende og storsælgende bogserie om Jack Reacher, en moderne ridder, som banker de onde og redder de gode. Hans valgsprog er: Hope for the Best, Prepare for the Worst.

Det må vi ”Happy Few”, der baserer vores holdninger på observationer af virkeligheden og ikke på de fleste politikeres fantasiforestillinger, sande i denne tid.

I Danmark og det meste af Europa har vi indrettet os med et dysfunktionelt og dyrt energisystem, der ikke kan levere energien, når vi skal bruge den.

Sådan et system vil bryde sammen, når det bliver udsat for pres ved, at vinden blæser mindre end forventet, når de norske vandkraftlagre bliver tømt før tid, og når vi baserer vores gasforsyning på diktatortyper som Putin.

Det første tegn på svigtende funktion er dramatisk stigende priser, som vi lige nu ser på gas og strøm. Som i England, hvor gasprisen er tredoblet på nogle få måneder.

Parret med at vi har en sikker prognose for en la Nina vinteren igennem og dermed stor sandsynlighed for en kold vinter, giver det forhøjet risiko for langvarige (timer til dage) strømudfald.

Det helt store sammenbrud kommer det næppe til, da det folkelige ramaskrig, der udløses ved en sådan hændelse, vil sikre, at både kul- og atomkraftværker støves af og bliver sat i gang igen, så vi kan komme tilbage til normale forsyningssikre tilstande på energiområdet.

Selv om det byder mig imod, er jeg derfor begyndt at se på muligheden for at købe en nødgenerator til vores huse i Charlottenlund og Sorø.

Jeg har talt med firmaet: PowerGenerator, og fik at vide, at jeg ikke var den eneste, der tænkte i de baner, at en fuld løsning, hvor man ikke kan mærke et strømsvigt, er ret dyr, godt 50.000 kr. for et normalt parcelhus, men at en løsning, der kan levere grundlast (minus ovn, kogeplader, elvarme og elbilopladning) koster rundt 10.000 kr.

Nødgenerator, foto: Powergenerator

Så det tænker vi nu over i familien. Godt sure over, at politikernes falske forestillinger om nødvendigheden af og omkostningerne ved den ”grønne omstilling” har bragt det danske samfund så langt ud.

Del på de sociale medier

4 Comments

  1. Svend Stouge

    — hertil kan tilføjes, at samtidigt med at generatoren kører i ca en halv time, kan man jo passende oplade sin hybrid eller elektriske bil (forudsat man har en sådan) – og på den måde skabe lidt balance i CO2 regnskabet.

  2. Ulrik Jeppesen

    Hans Henrik Hansen – Tak for linket.
    Har man abonnement på Weekendavisen, kan denne anbefales https://www.weekendavisen.dk/2021-37/samfund/vort-mismods-vinter

  3. Hans Henrik Hansen

    DR P1 “Følg pengene” indeholdt d.d. et interessant indslag vedr. energiknaphed og dens mulige følgevirkninger – et af DRs sjældne, ret nøgterne, bidrag til folkeoplysning:

    https://www.dr.dk/lyd/p1/foelg-pengene/foelg-pengene-2021-09-29

  4. Søren Hansen

    Det bedste ved at have en nøddieselgenerator er, at den skal prøvestartes en gang om måneden for at sikre, at den virker, når der bliver brug for den. Den skal ved hver test køre i ca. en halv time (uden last) for at motoren ikke kokser til. Alene det må da være en stor fornøjelse, selvom det udleder lidt CO2…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*