Klimapolitik, Klimarealisme i medierne, Vind og Sol

Vindmøller eller træer

Hele Tyskland er som bekendt grebet af ideen om ”den grønne omstilling”, die Energiewende. Hertil skal der bruges masser af vindmøller. De hører vel primært hjemme på havet, men her har Tyskland en ulempe i deres meget lille andel af Nordsøen. I Østersøen har de mere plads, men her blæser det mindre, og fordelen sammenholdt med mérprisen ved at stå til søs bliver ikke så god. Hertil kommer, at Tyskland mangler kabelforbindelser mellem den nordlige og sydlige del af landet, så en overskudsproduktion fra havet mod nord kan ikke bringes ned til de energihungrende kunder i syd.

Ergo er der ingen anden vej end at fortsætte udbygningen med landvind, og det gør Tyskland så. Men også her kniber det med pladsen, og så begynder desperationen at sætte ind. Delstaten Baden-Württemberg har netop annonceret, at man ønsker at opstille 1000 nye vindmøller i en skov. Det kræver så selvfølgeligt at man fælder alle træerne i skoven. Hver mølle lægger beslag på ca. 0,35 kvadratkilometer. Der skal således fældes 350 kvadratkilometer skov.

Hver mølle kræver et fundament på 3500 tons beton. Disse betonklodser, i alt 3,5 millioner tons, vil forblive i landskabet til evig tid – også efter at man er kommet til fornuft og har nedtaget møllerne igen. Det er endnu ikke lykkedes nogetsteds at fjerne et vindmøllefundament igen.

En beslutning om så store miljøødelæggelser vil normalt give store protester, men her kom den i kølvandet på de store oversvømmelser i Tyskland, og behændigt kommer det til at se ud som om, at de 1000 møller vil sikre, at man aldrig mere udsættes for den slags katastrofer.

Sørgelige tider!

https://kaltesonne.de/wie-die-windkraft-deutschlands-natur-und-die-gesundheit-seiner-buerger-gefaehrdet

Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*